10/08/13 09:13
(http://www.klassa.bg/)

Григор Димитров се изправя срещу първата ракета на Япония

Днес най-добрият български тенисист Григор Димитров започва участието си на турнира от сериите "Мастърс" в Шанхай с награден фонд 3 849 445 милиона долара. Негов съперник в първия кръг ще бъде ракета номер 1 на Япония Кеи Нишикори.

Двубоят се очаква с огромен интерес, защото противопоставя за първи път двама от най-големите млади таланти в днешния тенис. В момента Нишикори се намира под №18 в ранглистата на ATP, a Димитров е 27-ми - само на една позиция от рекордното си класиране.

Двубоят между българина и японеца е трети в програмата на Централния корт в Шахнай, като се очаква да започне след 13:00 часа наше време. Хубавата новина за родните фенове е, че срещата ще може да се наблюдава на живо в ефира на Филм+, както и в интернет.

Гришо, който вчера обяви името на новия си треньор, е в негативна серия от три поредни загуби в първия кръг и срещу Нишикори ще се опита да я спре.

При успех над Нишикори българинът ще заработи 45 точки за световната ранглиста и 25 070 долара от наградния фонд, а във втория кръг ще се изправи срещу победителя от двубоя между Юрген Мелцер (Австрия) и Иван Додих (Хърватия).












iNews.bg



Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване