10/08/13 15:10
(http://www.klassa.bg/)

Нов опит за продажба на Общинска банка

 Столичният общински съвет (СОС) ще направи отново опит да продаде Общинска банка. Очакванията са на сесията в четвъртък градският парламент да вземе решение за откриване на процедурата. Съветниците ще одобрят правилата за избор на консултант по приватизацията. Предложението е направено от общинския съветник от ГЕРБ Валя Чилова, която е председател на надзорния съвет на Общинската агенция за приватизация. Задачата на консултанта ще бъде да направи стратегия за приватизация и да предложи метод за продажбата на банката.

Прехвърлянето на акциите на общината, която е мажоритарен собственик с 67% от финансовата институция, беше включена в годишния план за приватизация през май т.г.. Това ще бъде поредна оценка на активите на банката. При предишния неуспешен опит, когато кметството нямаше контрол върху финансовата институция, общинският дял беше оценен на около 100 млн. лв. Общината обаче поиска двойно по-висока цена и до продажба на акциите не се стигна. След като консултантът бъде готов, СОС ще вземе решение дали да пристъпи към продажбата.  

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване