10/08/13 16:15
(http://offnews.bg)

Освирканият Орешарски блокиран на “Гурко” (снимки + видео)

Блокираният джип с премиера Орешарски. Снимка: Константин Павлов Снимка: Константин Павлов Снимка: Константин Павлов Снимка: Константин Павлов

Протестиращи блокираха премиера Пламен Орешарски на столичната улица “Гурко”, секунди след като го освиркаха на излизане от Софийската художествена галерия.

След като правителствената пресслужба обяви, че премиерът ще присъства на откриване на изложба в галерията в 18.30, малка група протестиращи – около 20 души, застана пред входа й в уречения час и започнаха да скандират “оставка”. Един от полицаите в кордона, обградил входа на галерията се опита да разбута демонстрантите, безуспешно. 

Минути по-късно групата набъбна до около 100 души. Пред сградата пристигна лидерът на Атака Волен Сидеров, който бе шумно освиркан на влизане. Малко по-късно премиерът излезе, посрещнат от освиркване и викове “оставка” и “мафия”.

Част от протестиращите се хвърлиха по колите на охраната му, но бяха отстранени от гардовете. С джипа на премиера начело колоната зави по ул. “Гурко”. Протестиращите направиха спонтанна блокада на конвоя, няколко души налягаха по платното, но полицаите издърпаха демонстрантите, за да освободят пътя.

Няколко контейнера за боклук бяха обърнати на улицата, за да спрат колите, но веднага бяха вдигнати от охраната и полицаите.

Малко по-надолу полицията се опита да мине с мотори през демонстрантите, събрали се на ъгъла на “Раковски” и “Гурко” при НАТФИЗ. Журналистите бяха блокирани на ъгъла на “Славянска” и “Раковски”. При градинката на кръстовището край НАТФИЗ джипът с премиера успя да премине блокадата и отпътува.

 

 

 


Статията "Освирканият Орешарски блокиран на “Гурко” (снимки + видео)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване