10/08/13 14:15
(http://offnews.bg)

Реформаторският блок: На протест срещу връщането на Пеевски в парламента

Протест в София срещу Пеевски. Снимка: Сергей Антонов

Реформаторският блок призова за протест срещу „абсолютно неприемливото и от правна, и от политическа гледна точка” решение на Конституционния съд да остави Делян Пеевски като депутат.

С това решение се узаконява произвола на мнозинството в Народното събрание, което може да взема и да се отмята от решенията си за политически назначения без никакво съобразяване със смисъла на законите и Конституцията. С този акт става ясно, че основният тълкувател на българската държавност и защитник на гражданските права и демокрация е подвластен на политически и икономически интереси, категорични са от Реформаторския блок.

Влиянието на тези скрити интереси, които упражняват публичната власт в България и рушат правото и демокрацията, вече се е разпростряло и върху върховната институция, призвана да пази Конституцията и държавността, заявяват от обединението на демократичните формации.

Реформаторският блок настоява за незабавна оставка на “правителството, подкрепяно от БСП, ДПС и Атака”.

Статията "Реформаторският блок: На протест срещу връщането на Пеевски в парламента" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване