10/09/13 08:19
(http://www.hsnovini.com/)

Започват моста на Марица при Любимец – Голяма звезда

Подписването на договора

Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Стефан Чайков подписа договора за проучвателно-проектантски работи и строителство на обекта.

Проектът е от Аварийната програма на АПИ и се финансира изцяло със средства от републиканския бюджет.

Мостът е от изключително значение за жителите на селата Георги Добрево, Васково, Йерусалимово и Оряхово, тъй като осигурява пряка връзка с общинския център Любимец. Чрез съоръжението се осъществява и достъпа на населението на Любимец и община Ивайловград до автомагистрала „Марица“.

Обществената поръчка е възложена на Гражданско дружество „АБ – ОРС Инфраструктура“- Хасково, в което участват: „АБ“ АД и „ОРС – Инфраструктура“ ООД- София. От името на изпълнителя договора подписа инж. Димитър Талев.

Стойността на договора е 1 602 320 лв. Срокът е 6 месеца.

С реализирането на проекта ще се възстанови нормалното експлоатационно състояние на съоръжението и габаритът на моста ще бъде приведен в съответствие с действащите норми за проектиране на пътища, съобщават от АПИ.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване