10/14/13 22:03
(http://www.klassa.bg/)

В Деня на Св. Иван Рилски канят на колективна молитва в Пловдивски панаир

В деня на небесния покровител на България Св. Иван Рилски Духовна здравна академия „Гарабитов” кани всички на колективна молитва за Пловдив, България и света – за здраве, любов, мир, светлина и хармония. Значимото за страната духовно мероприятие ще се състои на 19 октомври 2013 г., събота, от 10:00 часа, в Палата 3 на Международен панаир - Пловдив.

 

„Добре дошли са всички – дейци на културата и изкуството, спортисти, треньори, бизнесмени, политици, последователи на Бялото братство, на Шри Чинмой, духовни обединения на различни етноси и въобще всеки, който милее за страната и света“, отправя сърдечна покана Иван Гарабитов, заслужил треньор по борба и известен последовател на йога, помогнал чрез уникална собствена методика на хиляди страдащи от наднормено тегло и труднолечими болести. 

В 10:00 часа ще прозвучи „Многая лета“, а след това всички колективно ще се помолят за един по-добър свят.

След това ще бъде учреден „Тракийски вселенски събор за единение и хармония“. В програмата са включени лекции за величието на траките, за богомилите, за Легендата за българския Дух, за науката и културата на новата eпоха, за икономиката на Доброто, за Децата на Новото Време и др. Иван Гарабитов ще посъветва практически как да постигнем „Здрав дух, здрави мисли в здраво тяло“. Дихателните и физическите упражнения балансират духовната ни същност.

„Целта на събора е да събудим духовността, която е невъзможна, ако нямаме в сърцата си благодарност, прошка и вяра“, обясни Гарабитов. „Искаме да възвърнем духа на българина, неговата вяра - да не се оплаква само колко е зле, а да гледа по-оптимистично. Когато излезем сутрин с усмивка от къщи, с усмивка ще се приберем, когато сме намръщени, още по-мрачни се връщаме“, посочи той. „Хората не трябва да таят чувства като омраза, алчност, завист, страх. Първо трябва да започнем с обич към себе си, към близките, към приятелите и към неприятелите си. Защото ако отвръщаме на злото със зло, негативната енергия се връща стократно към нас. Като простим на врага извисяваме себе си и него. Във всеки от нас има Божия частица, като мразим себе си или другите, ние мразим Бог, как тогава той да ни обича? Прошката и любовта са основна част от духовността. Ако тя я няма как човечеството ще крачи напред? Всеки ден трябва да имаме стремеж за себенадминаване, както ни учи Шри Чинмой“, подчерта Иван Гарабитов. Той обясни, че „Тракийски вселенски събор за единение и хармония“ ще има 2 годишни издания – на 19 октомври, в чест на Св. Иван Рилски, небесния покровител на България, и на 14 март – денят, в който през 2000-та година световният духовен учител Шри Чинмой провъзгласи България за „Нация – цвете на мира” към ООН .

Иван Гарабитов допълни, че на края на събора всички ще се хванат на тракийско хоро, начело с танцьорите от ансамбъл „Тракия“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване