10/15/13 12:12
(http://www.klassa.bg/)

Кабинетът е поискал от ЕС 508 млн. евро за наука

 Науката е главен двигател и фактор за развитието на обществото. Това заяви заместник министър-председателят и министър на правосъдието Зинаида Златанова по време на честването на 114-та годишнина от основаването на Българската академия на науките, съобщиха от правителствения пресцентър. 


Вицепремиерът благодари на българските учени, които работят заедно с правителството за реализирането на новата Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж" през следващия програмен период 2014-2020 г.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева 

„В следващите седем години развитието на науката и иновациите са застъпени в две оперативни програми, финансирани от Европейската комисия - 200 млн. евро са предвидени по Оперативна програма „Иновации и конкурентноспособност" и 508 млн. евро в новата Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж", заяви още Златанова. 

Тя посочи, че това са само индикативни стойности по оперативните програми, а не по отделните мерки.

„Разпределението по мерките е ангажимент и се извършва по преценка на отделните министерства. След като приключат преговорите с Европейската комисия по Споразумението за партньорство, вече ще се знаят и конкретните стойности", допълни вицепремиерът. 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване