10/18/13 08:55
(http://www.klassa.bg/)

Жълт код в 18 области за силен вятър

Жълт код е обявен за 18 октомври в 18 области на Северна, Централна, Южна и Източна България заради силен вятър, съобщиха от НИМХ.

Кодът е в сила за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Русенска, Разградска, Силистренска, Добричка, Варненска, Пловдивска, Пазарджишка, Старозагорска, Смолянска, Кърджалийска и Хасковска. В тези области ще духа силен северозападен вятър с пориви до 20-24 м/сек. В останалата част от страната обявеният код е зелен. НИМХ предупреждава, че времето е потенциално опасно.

Преди обяд в източната половина от страната преваляванията ще продължат, но ще започне процес на отслабване и спиране. Сутринта от запад облачността ще се разкъсва и през деня ще намалее, по-късно след пладне и над крайните източни райони. Ще остане ветровито - ще духа умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина и силен северозападен вятър. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София около 5°. Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°, в София 14°.


















БГНЕС
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване