10/22/13 08:46
(http://www.klassa.bg/)

Седмица за безопасност и здраве при работа: Да работим заедно

Европейската седмица за безопасност и здраве при работа е най-голямото по рода си събитие за повишаване на осведомеността с цел подобряване на безопасните и здравословни условия на труд на работните места в Европа.

Седмицата се провежда от 21 до 25 октомври, координира се от Европейската агенция за безопасност и здраве при работа (EU-OSHA) и се изпълнява от партньорите на кампанията в 28-те държави членки на ЕС и извън него.

Европейската седмица поставя акцента върху разпространяване на основните послания на текущата кампания за здравословни работни места "Да работим заедно за превенция на риска". Специално внимание се отделя на дейностите на кампанията и се проследяват множество събития, организирани в Европа, които показват ползите от прилагане на добро ръководство с участие на работниците и служителите.

България ще отбележи Европейската седмица чрез провеждане на Национална конференция "Здравословни работни места. Да работим заедно за превенция на риска", която ще се състои на 22 октомври. За участие в конференцията са поканени представители на: министерства, ИА "Главна инспекция по труда", Националния осигурителен институт, социалните партньори, предприятия, служби по трудова медицина и специалисти по безопасност и здраве при работа. Официалното откриване на събитието е предвидено за 10.00 часа в хотел "Шератон", когато с приветствия към участниците ще се обърнат министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов и представители на социалните партньори.

Конференцията е насочена към подобряване на информираността, засилване ролята на превенцията и насърчаване на работодателите, работниците и други заинтересовани участници в трудовия процес да обединят своите усилия за подобряване на безопасността и здравето при работа, чрез представяне на добри практики в предприятията.

Дейностите по време на европейската седмица поставят акцента върху насърчаване на работодателите да проявяват активен ангажимент към намаляване на рисковете, от една страна, и върху насърчаване на работниците и служителите, техните представители и други заинтересовани лица, от друга, да им съдействат в този процес.





















БГНЕС
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване