10/23/13 07:58
(http://noresharski.com/)

Ранобудните студенти окупираха най-голямата зала в СУ, искат оставка!

С викове „Оставка!“ и „Окупация!“ определила се като „Ранобудните студенти“ група младежи окупира тази сутрин най-голямата зала на Софийски университет – Аудитория 272. Те ще останат там поне 24 часа, като призовават своите колеги студенти да се присъединят към протестната акция.

В това време лекция в залата е имал проф. Димитър Токушев, председателят на Конституционния съд, който преди две седмици взе решение Делян Пеевски да бъда върнат като депутат в Народното събрание. „В началото си мислехме, че Токушев няма да дойде, но когато все пак влезе, излязохме опред и обвихме окупацията“, разказва един от „ранобудните студенти“ Борис Рангелов.

Окупацията е обявена от Ивайло Динев, който заедно с двама свои колеги – Ангел Златков и Румен Стоев, опъна транспарант „Не ви ли е срам?“ в Пленарна зала на Парламента миналия петък. Динев е прочел декларация за окупация, а самите студенти са отправили въпроси към проф. Димитър Токушев въпроси за решението на КС по казуса „Пеевски“. Те обаче са останали без отговор.

Част от студентите са напуснали залата веднага след излизането на преподавателя си, но в момента в там има над 60 души. Студентите планират 24-часова окупация, която е много вероятно да продължи поне до петък, а в това време в Аудитория 272 няма да има лекции. Ще се прожектират обаче филми, ще има дискусии, а в момента дори се подготвя правилник на окупацията.

„Всеки е добре дошъл за окупацията“, приканват своите колеги „ранобудните студенти“.

The post Ранобудните студенти окупираха най-голямата зала в СУ, искат оставка! appeared first on Noresharski.com.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване