10/26/13 07:32
(http://offnews.bg)

Служителите в затворите на стачка

Затвор. Снимка sxc.hu

Синдикатът на служителите в затворите в България насрочи национален протест за 9-и ноември. Служители на затворите ще излязат на митинг пред Министерството на правосъдието недоволни от цялостната политика в системата и от предлагания проектобюджет за следващата година.

Надзирателите настояват за изравняване на заплатите им с тези на колегите им от полицията, пожарната и останалите от сектора “Сигурност”.

Решението е взето на заседание на синдиката в Пловдив, съобщи БНР.

Председателят на синдикалната организация Иван Петров заяви, че до протестните действия се стига, тъй като са изчерпани всички други средства за комуникация с принципала – правосъдното министерство.

В проекта за новия бюджет е предвидено увеличение на заплащането на затворниците, а за нас отговорът е: “Няма пари”. При отработени 16 часа, или два дни, ни се полага един ден. А на затворника за два работени дни му се полагат три дни, коментира Петров.

Междувременно също в Пловдив министърът на правосъдието Зинаида Златанова определи исканията на синдиката на служителите на затворите като справедливи, но подчерта, че финансовите реалности в държавата не позволяват те да бъдат изпълнени изцяло.

Статията "Служителите в затворите на стачка" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване