10/27/13 16:47
(http://offnews.bg)

Тони Филипов, д-р: Из делниците на един луд (21 – 25 октомври)

Из делниците на един луд

Понеделник, 21 октомври

Научаваме от предаването „Вяра и общество” по БНТ, че две седмици преди да се удави Варненският митрополит Кирил вечерял с д-р Тренчев и му споделил, че е заплашван с убийство от свой колега. „Свой колега” трябва да е значи некой от владиците, не ли?

Представителите на висшия клир се плашат със смърт като мутри?! За имоти, надали за каноните на вярата! И май не само се плашат… Не че съм си правил някакви илюзии относно дедо поп. Но чак да се избиват помежду си като по времето на Борджиите ми се струва прекалено даже за нашите нрави…

Ако мирянинът гледа земния живот на поповете, не може да си помисли друго, освен че те или са разбрали от някъде, че няма бог, или Бог не е едноличен господар на нашата съдба, а дели властта с Дявола… Живеят като оная набожна бабичка от о. Хиос на Емануил Роидис, която всеки ден палела по една свещ пред иконата на свети Георги и пред иконата на дявола, като си казвала, че е добре човек да има приятели навсякъде…

Румен Овчаров е избран в надзорния съвет на “Лукойл Нефтохим”. Министър Стойнев обяснява: “Ние трябва да използваме ума и знанието на всички знаещи и можещи хора. За мен лично, това назначение е полезно и съгласувано.” Полезно за кого? Съгласувано с кого? Имам някои хипотези, но за всеки случай ще проверя и тогава ще ви ги съобщя. Предварително мога за кажа, че в хипотезите ми не влиза да е полезен на нас.

Кулезич преди и след.

Люба Кулезич се похвали, че Алексей Петров ѝ завел дело за клевета за 50 хил. лв. заради някакво предаване от лани. 50 бонки! Лелей… Това са много пари, бе! Верно, Кулезич взема добра заплата в Нова ТВ, но и д-р Ильо Стоянов не е от евтинджиите… А и тя си е направила „поредица” от операции. Гледах тая сутрин Любица и трябва отговорно да заявя, че лицето ѝ беше гладко като бебешко дупенце.

Банкнотата от два лева остава в историята”, съобщава БНБ. Братя от последната възраст, да кажем „збогом” на любимата ни банкнота! Тази, с която сме посрещали всяка радост и тъга, всяка сметка и всеки дребен кеф. Според „Стандарт” производството на двулевката генерирало загуби, та затова щели да я заменят с монета. Явно отпечатването ѝ излиза повече от 2 лв. Ами да я пуснат тогава по 3 лв., толкова ли е трудно?! В СССР навремето имаше банкнота от 3 рубли. Съществуването ѝ беше аргументирано от цената на водката. А у нас не остана почти нищо от стоките от първа необходимост, с което да съобразиш едни три лева.

Според „Труд” причината за „суспендирането” на двулевката била в ръста на парите в обръщение и очаквания растеж на цените през следващите години. Наши агенти обаче ни докладваха, че пръст имало и МЗ. Здравните деятели не от вчера твърдят, че двулевката се явява сериозен преносител на зарази – грип, жълтеница, краста… Всичко, което се пренася от бабалюги. Спомням си, че една година „Стандарт” писа, че лекарите съветвали да се избягват дребните банкноти, щото те били най-употребявани и се ползвали от “хора с лоша лична хигиена”. На което ние остро възразихме, защото сме убеден, че и СПИН да пренасят двулевките, пенсиите пак няма да ги избягват!

Обяснявал сме и друг път защо двулевките се явяват нещо като мръсни бомби. Грипните вируси живеят до три дни върху банкнотата. Ако обаче вирусът е попаднал там заедно със секрети от носа или от устата, животът му се удължавал до 17 дни. За 17 дни една двулевка обикаля няколко пъти София. А как попадат секретите върху банкнотите? По много начини. С очите си сме виждал в магазина как пенсия вади два лева от джеба, целува ги на прощаване и ги подава на продавачката. Та искам пак да напомня, братя, предвид на наближаващия грипен сезон, да се разделяте с парите с лекота, без сълзи и сополи.

Новинар”: „Не се стряскайте от секс рекордите на съседа”. Д-р Филипов се присъединява към този съвет. В никакъв случай сексуалните подвизи на съседи и приятели не трябва да ви потискат и комплексират. Той така един бай Иван отишъл при доктора и се оплакал. Докторе, правя го преко сили по веднъж седмично. А наборчетата разправят, че го правели всеки ден. Докторът го попитал: На колко си години? На 69 ненавършени. Еми разправяй и ти тогава, кой те спира?! Та, ако съседът каже всеки ден, вие казвайте, че на четните дати повтаряте.

Вторник, 22 октомври

Лютви Местан вика: „Ако някой смята, че олигархията се е пръкнала с избирането на Пеевски за председател на ДАНС, мисля, че е в капана на истинските автори на сценария за демонизирането на едно лице и свеждането на проблемите на българската демокрация до една персона. Проблемите имат дълбоко системен характер….”

Не бе, ага, никой не смята така! Хората смятат, че назначаването на Пеевски е индикатор за това, че олигарсите вече не разчитат да си плащат за съответното управление, а вземат нещата в собствените си ръце. Преминава се един вид от представителна към пряка демокрация… И това малко подразни хората.

В Турция отвори шериатски сексшоп”, съобщава в. „Сега”. Нарича се Halal Sex Shop и предлага на правоверните мюсюлмани продукти, напълно отговарящи на изискванията на шериата: презервативи, афродизиаци, различни масажни масла и благоухания. Халал за турците е като кашер за евреите. Сега се сещам обаче, че не съм чул за кашер секс шоп. Мисля, че при евреите сексът е секуларизиран така да се каже, отделен е от религията и държавата.

По-интересното в тази дописка е друго. Тунизийският вътрешен министър Лофти бин Джеду разказал пред тамошния парламент, че верни на пророка Мохамед жени от Тунис отивали в Сирия, за да водят сексуална свещена война (джихад ал-никах). Извършвали сексуални актове с 20, 30, 100 бойци и се връщали в Тунис да отглеждат малките джихадистчета…

Глей какво нещо! Ако вчера оная смотла с ВМW-то ме беше забърсала на спирката, щях да си ида и никога нямаше да разбера, че Хирошима, дето навремето обикаляше поделенията под Аязмото в Стара Загора да услужва на войската, е била малко нещо джихадистка. Всички ѝ викаха курва, че и слагаха пред курва разни долни епитети… И колко още джихадистки имаме из България?! Да не ви споменавам колко сме пратили да водят православна война в католическите страни, също в протестантските страни, в англиканските, в калвинистките…

Всичко на този свят е въпрос на кауза. Ако се чукаш без кауза си курва, ако се чукаш с кауза, си борец. Ама то така е и с политиците. Измислят си една кауза, например социална, и от обикновени крадци стават борци за справедливо преразпределение на благата. Не е ли така?

Така е, бе, така е! До един са борци. Идейни борци за парични знаци както казваше незабравимия Бендер, между другото син на турски поданик.

„Не съм грабител, а идеен борец за парични знаци.”, казваше Остап Бендер. Статуя на бореца в Петербург.

Цар Киро и жена му заминаха на меден месец в чужбина”, информира ни „Труд” за важното събитие. Царското семейство ще празнува 50-годишнината от сватбата си.

Предполагам, че са заминали за Париж. Франция сега е предпочитаната дестинация за индобългарите. Но може и да не са там, царицата има лоши спомени от французите. В края на 2007 г. полицията я залови на летище „Орли” заедно с придружителката й Дафинка в момент, когато отмъкваха чантата на залюхана французойка. В сутиените на царицата и асистентката й, както и на други тайни места, се намери голяма сума евро. Но най-интересното беше, че вместо да почне да отрича, царицата обясни, че е освидетелствана клептоманка, чувала гласове и виждала призраци, които я карали да краде. И показала медицинско от трима български психиатри. Пък Дафинка ѝ била така да се каже социален асистент, придружавала я с цел да я предпазва като получи пристъп… Имало за това документ от ведомството на Масларова… Френският съдът постанови 3 г. условно.

А цар Киро оня ден излезе от затвора четири месеца предсрочно, защото работел като градинар в затвора. Та сега ще отскочи до Париж да си почине. А принц Ангел вика, че щял да използва времето, „за да поработи по проекти за интегриране на ромите, защото за 23 г. преход нищо не се получава.”

И това колегите ни го разказват съвсем сериозно.

Сряда, 23 октомври

Депутатите от Атака, ГЕРБ и част от червените, общо 171 броя, гласуваха за предложението на националистите за удължаване на мораториума върху продажбата на земя на чужденци.

Още докато дискутираха в НС говорителката на ЕК по въпросите на вътрешния пазар Шантал Хюс обясни, че на България е бил даден преходен период до 1 януари 2014 година, за да се подготви. Договорът за присъединяване към ЕС не предвижда възможност този срок да бъде удължаван. И намекна за наказателна процедура и съд дори.

87.5 кг. договор подписахме, с камион го докараха от летището до Външно. И какво?

Международните договори… влезли в сила за РБ, са част от вътрешното право на страната. Те имат предимство пред тези норми на вътрешното законодателство, които им противоречат.” (Чл. 5 (ал. 4) от конституцията на РБ)

91 гербери като един застанаха срещу конституцията!

Цв. Ризова: Упрекват ви, че не познавате добре конституцията.

Б. Борисов: Да, не я познавам конституцията добре и… Ще намеря време да се запозная по-добре, за тяхно успокоение.

Това беше през 2003 г. Предполагам, че е намерил време и си е изпълнил обещанието. Но, както обичал да казва папагалът на Цезар, „Tempus et labor obeunt”. Демек, времето и трудът са отишли напразно…

Станишев се вайкал какъв джоап ще дава в Брюксел за това решение. А Кунева вика, че с него партиите в НС „на практика подготвят излизане ни от ЕС”.

Ако не бяхме автор-популист, щяхме да ви кажем, че депутатите се подведоха по псевдопатриотите и направиха голяма простотия. Но ние сме популист и знаем, че това решение се харесва на много от сънародниците ни. Щото е патриотично. Поне така изглежда. Затова за момента ще се въздържа. Пък и прочетохме коментарите под една такава статия на Владимир Каролев. Направили са го на бъзе и коприва, „плашипутарник” беше най-мекият епитет, който читателите бяха употребили за автора. Не, не ни е нужно да научаваме мнението на читателите си чак в такава дълбочина. И да ни се образуват сърбежи на нежелателни места…

Дето са рекли латините, vox pópuli vox Déi. Няма да се учудим, ако този глас пак прати в парламента „неуправляемия пътник” от самолета на Луфтханза, клиента, който замеряше келнерите с тапи от шампанско в Брюксел… И Бареков може да прати. Ако, че от километри личи каква е гъдулка. Из интернет размятат едно негово писмо до „ПрокОратурата”… Жалва се, че Боко и Цеко му оказвали натиск да спре някакво разследване за кмета на Пловдив Тотев.

Снимката със сигнала на Бареков е снабдена с коректура от неизвестен труженик на граматическия фронт.

 

Е, нема да е първият неграмотник в парламента…

Ама и тоя Тотев е една ливада! Говорят ли се такива работи, бе! Слушах записите, разправя как в Пловдив назначавали поголовно хора само на основание членство в ГЕРБ. “Ако има 1000 души в организацията на ГЕРБ, 500 са към общината… Кой откъдето е артисал от ГЕРБ, го назначаваме.”

Много смешно се обясняваше по телевизора: „До голяма степен ръководителят в едно партийно събрание има възможност да хиперболизира, абсолютно е така! Той трябва да даде вяра на хората, да им даде цел, която те да преследват и, естествено, да постигнат тази цел!… Трябва и да ги надъха!… ние до голяма степен даваме и вяра!”

Гледам, че и червените сега хиперболизират по същия начин, дават вяра, надъхват… Даже мисля, че са склонни дори да дадат повече вяра от ГЕРБ.

БСП с акция: Осинови пенсионер”, съобщава пресата. Червените готвели закон, който ще даде възможност на приемни семейства да се грижат не само за изоставени деца, но и за пенсионери. Приемните „родители” щели да подписват трудов договор с държавата и да получават 150% от минималната заплата. В договора ще се фиксира какво жилищно пространство и каква храна трябва да бъдат осигурени на приетия пенсионер.

Председателят на социалната комисия Корнелия Нинова обяснила, че идеята е дошла от пенсионерските клубове и е била добре приета от депутатите на левицата.

Що лъжеш ма, како?! Кога е дошла?

«Из делниците на един луд», 4 август 2008 г.: «Ало, пенсиите! А честито! Предвид на това, че 2009 г. е изборна, социалистите са осъзнали социалната си природа… И са ви приготвили комплект мерки… Предвиждат възможност за отглеждането ви в приемни семейства, редовно ходене на курорт, посещение на клубове, дневни и рехабилитационни центрове, безплатни мобилни телефони… Дали да не си взема една пенсия за домашен любимец. Пък може и чифт да си взема… Ако излязат свестни, може и мен да ме вземат на море. Така де, нали и там трябва някой да ги гледа…»

Това сме написали преди 5 години.

Май се въртим в кръг, не ли? В смисъл, въртят ни…

Четвъртък, 24 октомври

Радан Кънев, новият лидер на ДСБ, вика: „В Брюксел Борисов и Орешарски пледират невменяемост, причинена от патологичното желание да си направят кал и да се харесат на общата си куртизанка.”

Предполагам, че под куртизанка разбира Сидеров. Предполагам също така, че го нарича куртизанка, а не просто курва, щото взема скъпо. Куртизанката е луксозна курва…

Но не било нужно чак да пледират, хората веднага им повярвали. Още като чули Борисов: „Популизмът, който вкара „Атака” в парламента, това, че Станишев, Местан, обвързаха своето управление с тази партия, направи така, че всички да се подведем по всеобщата лудост…”

Десислава Танева ликува на страницата си във Фейсбук: „От ГЕРБ успяхме! Защитихме достойно националните интереси… Убедена съм, че това беше очаквано не само от нашите симпатизанти, но и от всички българи.”

Браво, Деси! Да не би ти да пишеш на моята страница във ФБ с никнейм Кухата Лейка? В същност, едва ли. Онази само се прави, иначе е интелигентна…

Станишев вика: “Депутатите по-скоро искаха да покажат отношение и загриженост. “

Добре, показаха загриженост. Сега да видим как ще почистим след тая загриженост…

В такива моменти се заглеждам по другите народи, да видя и при тях нещо идиотско. И честно да ви кажа, все намирам… Не сме само ние. „Руснаци в шок, чудят се на културата на Дания”, пише „Новинар”.

На голяма изложба на детски книги в Санкт Петербург датско издателство представило нови версии на известни приказки, сред които и “Хамлет – принц датски”. „Героите на Шекспир, пише „Новинар”, са голи и влизат във физически контакт, подобен на практиките от Кама Сутра. Хамлет изучава половите органи на Офелия, хапе зърната на гърдите й, тя пък държи члена му в ръка…” Край на цитата, надявам се, че добихте представа що за детска приказка е това.

Детско порно! Датско. Сн. „Новинар”

И като стана дума, ето и едно заглавие в „Стандарт”: „Хуй го заличи от рекордите”. Става дума за падналия от небето Боевски и как на световното във Вроцлав оня ден китаецът Хуй Ляо счупил рекорда му. И от „24 часа” не са пропуснали удобния случай да турят Хуй в заглавие: „Хуй изтри Боевски от световните рекорди”. И в „Новинар”: „Хуй би световния рекорд на Боевски”. И шества Хуй из виртуални и хартиени страници: „Хуй вдигна 348 кг…”, „Хуй изригна…”

Да ме прощават колегите, но на китаеца Хуй му е отзад, в смисъл, че го викат Ляо Хуй, а не Хуй Ляо. И, освен това е Ляо Хуей, а не Хуй. Може да видите и в Уикипедия, името му е дадено и със съответните йероглифи. Не се правя на синолог, просто съм добросъвестен.

Икономистът Георги Ганев анализирал проектобюджета за 2014 г. И покрай това вика: „Откакто БСП и ДПС са на власт, приходите от ДДС и акцизи драматично спадат… Това означава или неспособност, или по-вероятното – че веднага са се активирали разни стари схеми за източване на ДДС и контрабандни канали, които бяха заспали при предишното правителство (то си имаше свои, но тези очевидно са по-мощни, добре разработвани през годините).”

Не казва нищо по-различно от това, което ние повтаряме ката ден, но понеже човекът е икономист, та да чуете и неговото компетентно мнение.

Петък, 25 октомври

Братя от последната възраст! Оказва се, че понятието последна възраст е несъстоятелно. Няма последна възраст! “Комсомолска правда” съобщава, че учени доказали, че душата съществува. И като гушне човек босилека, тя отлитала в необятния Космос… Директорът на Центъра за изучаване на съзнанието в Университета на Аризона проф. Стюарт Хамероф твърди, че същността на душата ни се крие в структури в мозъчните клетки, а нашето съзнание е резултат от квантовата гравитация в тези структури. Човешкото съзнание съществувало във Вселената още от времето на Големия взрив. Информацията в мозъка на човек се съхранява дори и след като неговото сърце спре.

Тъй че, братя, грижете се за душата си! Престанете да мислите само за ядене и пиене, престанете да инвестирате в материалистичния възглед и се замислете за истинските работи.

Изследване на Евростат показва, че 39% от родителите у нас подкрепят удрянето на шамар или някаква друга форма на телесно наказание като възпитателен подход в случаите, когато малкият келеш оставя без внимание всички други методи. 61%, повече от половината родители, обаче не биха ударили детето си.

Браво, значи се цивилизоваме. Макар че, честно да ви кажа, малко бой не пречи. Майка ми бая ме побийваше с точилката. Щото иначе я заболяваха ръцете. Па какво, направи човек от мен. Или поне донякъде. Естествено, че като ти е материалът от пазарджишките села, чудо не можеш направи… Та искам да кажа, че точилката, и в по-широк план тоягата, се явява клон (и то важен) от познанието, както беше казал някой.

Лично ние проведохме изцяло с мирни средства възпитателния процес. Дали сме постигнали успех, засега не се знае. Човек трябва да остарее, да изнемощее, за да разбере дали добре си е възпитал децата.

To be continued

Статията "Тони Филипов, д-р: Из делниците на един луд (21 – 25 октомври)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване