11/16/13 10:02
(http://offnews.bg)

ГЕРБери се събраха в центъра на Пловдив (на живо)

Привърженици на ГЕРБ в София. Снимка: Лилия Христова ГЕРБ в Пловдив. Автобусите, които докараха ГЕРБ в Пловдив. Снимка: Лилия Христова

ГЕРБ докара от цялата страна свои симпатизанти в Пловдив на протест срещу кабинета на Пламен Орешарски. Лидерът на партията Бойко Борисов се ядоса на обвиненията на управляващите, че партията му стои зад протестите зад парламента и обяви в сряда, че ГЕРБ ще направи протестентен митинг в Пловдив и ще покаже какви сили може да мобилизира политическата сила.

Ето хронологията на събитията в Пловдив:

12.45 ч. - на видеостена показват какво е свършила ГЕРБ за близо 4 години управление.

12.30 ч.Цецка Цачева откри митинга с реч. “Председателят на ПЕС и лидер на социалистите в България хвърли всички възможни обвинения срещу ГЕРБ. За по-малко от 6 месеца управление на новата тройна коалиция сринаха държавата”, обяви Цачева на фона на скандирания “Червени боклуци”.

Тя припомни, че парламентът избра ръководството си с по-малко от 120 депутати, а правителството беше съставени благодарение на пръста на Волен Сидеров, който осигури кворум.

След нея говориха Менда Стоянова и Томислав Дончев. Лидерът на партията Бойко Борисов е на първите редици сред протестиращите.

11 ч. – площадът пред хотел “Тримонциум” в Пловдив започна да се изпълва с членове и симпатизанти на ГЕРБ.

ГЕРБерите бяха докарани от цялата страна с автобуси. 

От партията отрекоха да са наемали влакове, които да извозят техните симпатизанти. Те призоваха транспортният министър Данаил Папазов да се самоопровергае, тъй като по-рано днес пред “Дарик” обяви, че и за митинга в София (на БСП и ДПС), и за този на ГЕРБ в Пловдив са наети влакове от БДЖ.

Цвета Караянчева от ГЕРБ обяви вчера в парламента, че участие се заявили 25 хил. членове и симпатизанти на партията, но се очакват повече. Днес вече очакването е за 50 хил. души, колкото са мобилизирали и ДПС и БСП за митигна в София.

„Надяваме се да няма провокации, да се разпознават провокаторите. Това, което притеснява хората от ГЕРБ е, че ще има последствия от митинга за някои участници в него”, обяви днес Менда Стоянова от ГЕРБ.

Тя обяви, че е шокирана от вчерашното изявление на премиера, че ще уволнява държавни служители, участващи в антиправителствени митинги.

Затова от ГЕРБ призовават журналистите да не снимат в близък план лицата на хората, за да не пострада някой от това.

Докато хората се събират за настроението им се грижи ансамбъл “Българе”.

Протестното шествие може да гледате на живо тук:


Live streaming by Ustream

Статията "ГЕРБери се събраха в центъра на Пловдив (на живо)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване