11/18/13 13:32
(http://noresharski.com/)

Как плащаме на гавази да бдят край лика на Волен (Една история на очевидец)

Никодим Ников

Волен е водевилен герой. Разхожда се с палка по улиците и с пистолет в парламента, псува наред и в Брюксел дори, крие се под маса… Геносетата му пък препикават входа на Софийска опера . Човещинка е, не е отношение към Вагнер . Макар и Валкюрите да са вдъхновявали друго кафяво братство, тези не са и чували.
Неотдавна ликът на Волен заля големите градове на страната в мащабна почти предизборна кампания. Кой плаща сметката можем само да гадаем. Бързо се досещаме – ние, данъкоплатците. Или директно през партийната субсидия или индиректно. Огромната част от парите на държавните предприятия продължават да се държат в една банка. Оттам пътят към политическите патерици е ясен. Ези дава парите ни на тура.
От три такива билборда край езерото Ариана Волен гледа в упор минувачите с добре пресметнат фанатичен поглед. Лесно е да си го представиш с мустачки – един такъв нисичък, с гордо изпъната напред и нагоре ръка.
Ако ксенофобията ви отвращава, ако гаврата с човешката трагедия на милиони семейства (причинена пак от обезумял вожд с мустачки) буди у вас пълно недоумение и ако разбирате, но не приемате безгръбначното политическо слугуване на уж опонента от сараите – успокойте се, не се поддавайте на чувства, като минете покрай тези билбордове. Само на една ръка разстояние са, но не бързайте. Не бързайте да надраскате с каквото ви падне логичните мустачки. Или пречупения кръст, който напълно си е заслужил. Или просто да го задраскате, както се надявате да бъде зачеркнато щурмовашкото му присъствие в политическия живот на страна-членка на Европейския съюз.
Дебнат ви! В жълтия ван, паркиран в нарушение на тротоара, има двама гавази. Те това правят – пазят лика на вожда. Изскачат от пусията и със страшни заплахи прекъсват дребното ви удоволствие. Оказва се, че не само той, като крепител на парламентарното мнозинство и неговото правителство, е недосегаем, но и светлият му лик с мрачен поглед също. Като заплахите не минат, ще ви помолят да изчистите мустачките (страшно му отиват!). Ако откажете, сами ще ги изчистят – във вана има бензин и парцали в изобилие. Ще се опитат вяло да ви пробутат нещо от типа на „Ама защо ги правите тези работи? Той Волен е интелигентен човек, а и честни политици в България няма“.
Да се трогнеш чак. Народната „любов“обаче си остава неизразена. Оказва се, че и суратът на гьонсурата Сидеров се охранява. С нашите пари.

 

The post Как плащаме на гавази да бдят край лика на Волен (Една история на очевидец) appeared first on Noresharski.com.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване