11/19/13 01:10
(http://e-vestnik.bg/)

E-vestnik стигна 33 000 харесвания във Фейсбук без реклама. И има нужда от подкрепа

Днес e-vestnik стигна 33 000 харесвания във Фейсбук, над два пъти повече, отколкото на страницата „Протестна мрежа”, и малко по-малко от „NOрешарски”.

Противно на клеветите на някои запалянковци по „Оставка!”, резервираната позиция на e-vestnik към протестите не се дължи на някаква близост с властта или Пеевски. Който е редовен читател, знае. Тия които прехвърчат и виждат тук-там споделен някой линк, някое заглавие, са запалянковци, които си правят повърхности заключения. Както са повърхностни и разбиранията им за политиката въобще.

Истината е, че e-vestnik продължаваме да го правим двама души, с помощта на малък кръг външни автори, които пишат без хонорар. Оцеляваме без никакво финансиране и външна помощ. Имаме незначителни приходи от реклама, които не покриват всички разходи. И сме благодарни на читатели, които пращат дарения (виж тук). Използваме случая да благодарим на редовните ни дарители Нели Вълкова от Великобритания и Гюркан Садула от Момчилград. И на неколцина други, не толкова редовни дарители. Въпреки политическата истерия в момента, мнозина разбират добре позицията на e-vestnik.

Да не подкрепяш протестите днес е трудна позиция за един журналист. Неконюнктурна. Като се изключат вестниците на Пеевски, които се занимават с пропаганда и манипулации, повечето останали медии подкрепят протестите и дават преимуществено гледните точки на хора, които са против правителството, а някои правят и откровена пропаганда против него.

Онези, които се изказват критично за протестите, са заклеймявани като ретроградни, обслужващи мафията и олигархията и ги включват в разни списъци на врагове на народа. Мирише на несвобода и на едни методи от 30-40-те години в Германия и от 20-те до 80-те години в СССР.

Точно поради тези причини в e-vestnik сме скептични към протестите. Защото алтернативата е съмнителна. Има отчетливи белези на нещо недобро. И едно издание по правило не трябва да заема страна в политическото противопоставяне, колкото и да им се иска на политическите запалянковци.

Така че, който не е доволен от e-vestnik – има достатъчно издания, които са като стенвестници на революцията. Които обясняват, че студентите били като възрожденците, изпадат във възторг от окупации и т. н. В e-vestnik смятаме, че ние не се освобождаваме от турско робство, живеем в началото на 21 век, няма нужда от революции. От февруари до сега в България е перманентна революция.

А никой не иска да инвестира в страна, в която има революции.Данните за чуждите инвестиции са показателни – те непрекъснато намаляват. Държавата затъва, без никакви изгледи за разбирателство и спокойствие. В Западна Европа леви и десни партии се разбират, правят дори коалиции (виж тук). Тук истерията е на най-високи октави и ни залива всеки ден от телевизионните студии.

Позволяваме си да не споделяме тази истерия.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване