11/19/13 06:13
(http://offnews.bg)

В Санкт Петербург решават съдбата на арестуваните от “Грийнпис”

Арест

Два съдебни състава в Санкт Петербург трябва да решат днес дали арестуваните активисти на международната природозащитна организация „Грийнпийс” да останат в ареста или да бъдат освободени под гаранция.

30 природозащитници бяха арестувани още септември, след като се опитаха да окупират петролна сонда в Северния ледовит океан.

Вчера магистрарите решиха да пуснат на свобода трима души – лекарката на кораба „Арктик сънрайз” Екатерина Заспа, бразилката Ана Масиел и фотографа Денис Синяков.

„Доста озадачаващо е да слушам поради какви причини има опасност да се укрия. Имам прекрасно семейство, имам малко дете, което има нужда от баща. Имам добра работа, живея в Москва, но най-вече имам искреното желание да докажа своята невинност”, заяви Синяков, след като излезе на свобода.

Зад решетките до края на февруари остава 59-годишният радист от Австралия Колин Ръсел.

Исканията на активистите на +Грийнпис” са за опазване природата на Арктика. Прокуратурата първоначално ги обвини в пиратство, а след това смекчи обвинения до хулиганство. Максималната присъда по това обвинение е 7 години.

Статията "В Санкт Петербург решават съдбата на арестуваните от “Грийнпис”" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване