11/19/13 18:59
(http://radiomilena.com/)

Д-р Енева против отменената синя зона в Поморие

Председателят на Общински съвет Поморие д-р Милена Енева сподели открито, че съжалява за взетото решение на администрацята за отмяната на “синята зона” в града. Същата деликатно изрази мнение, че не е уместно да се намалява туристическия данък на предстоящата сесия  по предложение на общинската администрация.

Ето какво заяви д-р Милена Енева по време на вчерашната открита оперативка.

Изказване на д-р Милена Енева

В четвъртък предстои поредното заседание на общински съвет със сравнително кратък дневен ред, 45 точки. Искам да коментирам това, с което г-н Алексиев ни занимава в началото. Искам да кажа, че който присъства, нямам нищо против да се изнасят, да се предават тези комисии, но който е присъствал на заседание на комисии знае, че аз съм един от хората, който никога не е премълчавал мнението си. Стигали сме до много конфликти, но нормално е в работата. Учудвам се от тези коментари. Единственото решение, за което съжалявам, че съм гласувала по предложение на общинска администрация, беше отмяната на „синята зона”. Там много се двоумях, гласувах „за”, но това е единственото решение, за което съжалявам, че подкрепих администрацията. За мен „синята зона” трябваше да работи. Така, това е кратък анонс.
Получени са материалите, кметовете предполагам, че сте се запознали, нямам нещо, ще се опитаме да обсъдим и въпросът за спортната площадка. Да, това е един от проблемите, които един месец работим в напрежение между общинския съвет и администрацията. Смятам, че ще стигнем до добро решение.
Относно коментара за туристическия данък чувам, не знам, чувам, че администрацията иска да предложи намаляване на туристическия данък. Не знам дали това ще е някаква мярка да го събираме по-добре, тъй като тази година община Поморие направи толкова много за туризма. Имам предвид участитето и на такива световни борси, и Лондон и Пекин, рекламните материали, информационния туристически център. Не знам дали това е правилната мярка за намаляване на туристическия данък, но вие ще изложите своите аргументи, ще го обсъдим.
Иначе след обсъжданията по населени места ще направя график за комисиите, за да можем по искане на кмета и зам. кмета по финанси да приемем преди края на календарната година да приемем бюджет-2014

Публикувана на 11/19/13 18:59 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/eKDJcN4G2M0/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване