11/19/13 10:15
(http://www.hsnovini.com/)

Иззеха 300 кг захарни изделия на ГКПП „Капитан Андреево”

300 кг пакетирани захарни и шоколадови изделия конфискуваха инспектори от Областна дирекция по безопасност на храните на ГКПП „Капитан Андреево”. Хранителната стока е пренасочена с предписание за унищожаване.

Пакетираните изделия са внос от Турция. Причината да бъдат иззети е, че при проверка не са представени съпътстващи стоката документи за произход, информират от областната дирекция.

За унищожаване е пренасочено и друго количество пакетирани захарни и шоколадови изделия, иззети с протокол от хранителен магазин в Хасково. Стоката е била с изтекъл срок на годност. В този случай собственикът на търговския обект ще плати глоба в размер от 500 до 1 000 лева.

Баничарница в областния град е с предписание от инспекторите за липса на документи, удостоверяващи извършена процедура за борба с вредители. Издадени са още три предписания на цехове в Димитровград, за захарни изделия и производство на закуски, относно надлежно водене на документация и почистване и дезинфекция на помещенията.

През миналата седмица от Областна дирекция по безопасност на храните са извършили 116 проверки в региона.

Гледайте във видео новините на сайта.

Димитър Димитров
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване