12/06/13 22:19
(http://e-vestnik.bg/)

Французите тръгват на проститутки в Германия

Саарбрюкен се страхува от последиците на новия френски закон за борба с проституцията

Франс прес

Проститутка в Тулуза. Снимка: ладепеш

“Няма много германци, но има много французи”, разказва за клиентите си Андреа, проститутка от Саарбрюкен, в близост до френската граница. Без съмнение броят им ще нарасне, когато законът, наказващ клиентите, влезе в сила във Франция.

Андреа е на възраст, в която може да бъде студентка. Вместо това тя дебне колите, които минават по залесения път на няколкостотин метра от френската граница. За да убие времето и да забрави студа, тя пуши цигара, загърната в жилетка и обута в тесен панталон.

“Секс - 40 евро, орална - 30″, продумва на френски младата жена и се представя като “полутуркиня, полурумънка”.

На няколко километра от там е внушителната сграда на кметството на Саарбрюкен в неоготически стил. Кметицата Карлоте Бриц признава, че “се страхува от последиците, до които ще доведе френският закон” за санкциониране на клиентите, плащащи за секс услуги, който вчера бе гласуван от депутатите в Париж.

Тя се притеснява и от отварянето на пазара на труда за румънци и българи в Европейския съюз на 1 януари 2014 г.

Заради притока на бедни жени от тези две страни, тя наблюдава рязко увеличаване на уличната проституция в града, в който проститутките са около хиляда при 181 000 души население.

Пазарът на секс услугите стана “по-агресивен”, смята Бриц. Все повече жители се оплакват, че проститутки са им се предлагали по паркингите на супермаркетите. Дори на гробищата по време на погребение!

Храм на секса на 4500 квадрата

Германия легализира най-стария занаят в света през 2002 година, за да могат проститутките да се възползват на теория от социални помощи при безработица, здравни застраховки и регламентирани условия на труд.

Този закон обаче е все по-критикуван. Критиците му твърдят, че от него се облагодетелстват най-вече сводниците. Те често само осигуряват помещения и прехвърлят някои данъци върху проститутките, които официално са самонаети лица.

В някои публични домове “не само че жените трябва да платят такса вход, но също така да купят салфетки и презервативи на три пъти по-висока от пазарната цена”, разказва бивша проститутка от Саарбрюкен, пожелала анонимност. Понякога те плащат електричеството, което се отчита ежедневно във всяка стая.

До няколко месеца се очаква да отвори врати луксозен публичен дом, разположен на 4500 кв.м., в една малка съседна община. Той ще бъде с капацитет 50-60 жени и над 100 клиенти, казва неговият бъдещ управител Михаел Беретин.

Също както клиентите, проститутките ще трябва да плащат вход от 69 евро. Те ще доплащат допълнителна договорна такса в размер на 25 евро и ще могат сами да определят тарифите си.

“Очакваме голям брой френски клиенти заради близостта на границата и заради законодателството във Франция”, допълва Беретин. В друг бардак наблизо французите са около 65 на сто от клиентите, подчертава той.

Бъдещият център който претендира да бъде пример за хигиена и прозрачност, “няма да промени нищо за момичето, което работи на улицата”, тъй като тя няма да може да си позволи да плати входа или ще й бъде отказано на “кастинга”, смята Армин Бейер, 63-годишен жител на Саарбрюкен. Всяка вечер, като се връща от работа, той вижда десетки жени да подканват клиенти край шосето.

“Ако Франция започне да санкционира клиентите, тук ни очаква лавина”, допълва той.

За да ограничи уличната проституция, чиито условия на хигиена и сигурност смята за плачевни, Бриц иска да я разреши единствено в няколко махали. Не може да я забрани ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване