12/12/13 09:45
(http://offnews.bg)

Жестомимичният преводач на помена за Мандела си измислял, оправда се с шизофрения

Жестомимичния преводач на помена за Мандела си измислял знаците, получил пристъп на шизофрения

Жестомимичния преводач на възпоминателната церемония за Нелсън Мандела си е измислял жестовете, а преводът му бил с 0% точност.

Мъжът, който трябваше да превежда с жестомимика думите на световните, изобщо не е знаел какво прави на сцената, писа “Ройтерс”. Асоциацията на глухонемите в Южна Африка го обвини, че не е превежда, а е ръкомахал хаотично.

Пред местен вестник преводачът, 34-годишният Тамсанка Джантие, се оправда с “шизофреничен пристъп”. Той разказа, че започнал да чува гласове на сцената и затова не бил в състояние да осъществи превода. Джантие се извини за поведението си.

Световната общност на глухите остана потресена от случая.

Живото излъчване с гафа на преводача е гледано от милиони зрители в целия свят. Само на стадиона по време на възпоменателната церемония за Нелсън Мандела е имало над 90 000 души.

Това обаче не е единственият гаф, станал по време на церемонията. Настоящият президент на РЮА беше освиркан от трибуните, а вчера ви показахме как Барак Обама си прави “селфи” заедно с британския премиер Дейвид Камерън и датската министър-председателка Хеле Торнинг-Шмид, видимо забавлявайки се по време на траурното събитие.

Видео на жестонимичния преводач от церемонията:

 

Статията "Жестомимичният преводач на помена за Мандела си измислял, оправда се с шизофрения" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване