12/13/13 15:11
(http://radiomilena.com/)

Гласуването за най-добри спортисти на община Поморие опорочено

Гласуването за 10-те най-добри спортисти на община Поморие е опорочено, съобщиха от Обществения съвет по спорт относно избора. След внимателен анализ в сайта на община Поморие е установено, че над 2000 от гласовете са направени от еднакви IP – адреси, което автоматично превръща резултата в невалиден. Ето и официалната декларация на членовете на съвета:

Официална декларация на Обществения съвет по спорт относно избора на 10-те най-добри спортисти за 2013 г.

Уважаеми съграждани,

Ние, членовете на Обществения съвет по спорт /ОСС/ към община Поморие, подкрепяме инициативата за награждаване на 10-те най-добри спортисти за годината, защото нейната цел е да даде заслужено признание за техните успехи.
ОСС осъзнава необходимостта и полезното въздействие на спорта при децата и подрастващите и чрез подобни инициативи се стреми да ги мотивира да спортуват. ОСС уважава волята на спортиста и спортсменството.
ОСС е сформиран в името на спортното развитие на Поморие. Ние, неговите членове сме професионалисти, дали своя неоспорим принос за тази кауза.
След като през 2012 г. много от вас изразиха своето несъгласие, че ОСС решава кои да бъдат наградените, през 2013 г, ние дадохме на вас правото на избор. Затова създадохме анкета за гласуване. С това свое действие декларирахме подкрепа и доверие към гражданите на Поморие, които заслужават сами да изберат своите фаворити.

Уважаеми съграждани,
С огорчение се налага да ви съобщим, че сред нас има такива, които опорочиха добрата инициатива, манипулирайки вота. След внимателен анализ, установихме, че над 2000 от гласовете са направени от еднакви IP – адреси, което автоматично превръща резултата в невалиден. Изразяваме разочарование от този факт, защото спортсменството и честното състезание, на което разчитахме се оказаха невъзможни.

На 12.12.2013 г. ОСС проведе заседание във връзка с предстоящата церемония и взе решение относно принципа на селектиране на номинациите. 10-те най-добри спортисти на община Поморие за 2013 г. бяха избрани чрез явно гласуване между членовете на ОСС, с обикновено мнозинство.
Благодарим на тези от вас, които почтено дадоха своя глас и искрено съжаляваме, че точно вашите гласове изгубиха своята тежест. Вярваме, че спортсменството все още не се е превърнало в клише и не е изчезнало безследно в рутината. Надяваме се, че този епизод от ежедневието в града ни ще ни накара да преосмислим водещите си амбиции и основната си нагласа.

С уважение,
ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ ПО СПОРТ ОБЩИНА ПОМОРИЕ
1.Иван Алексиев – Кмет на Община Поморие /Председател на ОСС/
2.Щерион Василев – Треньор на ОХК „Поморие” /Заместник-председател на ОСС/
3.Аделина Чолева – Мл. експерт” Спортни дейности” в Община Поморие /Секретар на ОСС/
4.Детелин Лилов – Председател на Комисията по туризъм, търговия, спорт, младежки дейности и основни поминъци
5.Георги Гуменов – Председател и треньор на ОМСК „Циклон” – Поморие
6.Никола Абрашев – Председател и треньор на КСТ „Поморие”
7.Веселин Тодоров – Председател и треньор на КСТ „Блясък”
8.Атанас Атанасов – Председател и треньор на СК „Атлет 2014” – Поморие
9.Емил Илчев – Председател, треньор и състезател – СК „Железни ръце” – Поморие
10.Георги Вражев – Председател на СК по борба „Спартак” – Поморие
11.Диана Благоева – Учител по физкултура – СОУ „Иван Вазов” – Поморие

Публикувана на 12/13/13 15:11 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/MfyEXhtku64/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване