01/08/14 22:43
(http://e-vestnik.bg/)

Волен Гайда и хоро абдали

Илия Вълков. Снимка: личен архив

Има политици, които много приличат на гайдата. Колкото повече духаш в нея и я пълниш с въздух, колкото повече й обръщаш внимание и я стискаш, толкова повече свири и се чува нейното ручило.

Веднъж стисната, гайдата приканва да се хванеш на хорото. Неговата игривост зависи от майсторството на гайдаря – колкото повече се унася в мелодия, толкова повече хорото се свива и развива. На него се хващат първи тия що са най-емоционални, най-игриви, с буйна кръв, която търчи между главата и петите, а разумът им все е един такъв… безкръвен.

Лудо хоро, диво хоро, играе по гайдатата…

Та, има политици, които много приличат на гайдатата. Колкото повече духаш в нея и я пълниш с въздух, колкото повече й обръщаш внимание и я стискаш, толкова повече свири и се чува нейното ручило.

Има и бая народ, който се хваща на това лудо хоро, диво хоро… то се вие и събира, опашката прави краваи и не се интересува от друго, защото ушите са пълни със свирнята на гайдата…

Пушка пукнала, утепала попа, ама селото не разбрало…

Лудо хоро, диво хоро, играе по гайдатата…

От блога на Илия Вълков

Публикувана на 01/08/14 22:43 http://e-vestnik.bg/19622/volen-gayda-i-horo-abdali/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване