01/13/14 15:07
(http://noresharski.com/)

Не знаем КОЙ?, но вече знаем КЪДЕ? (за противоречието между министър Йовчев и Ирена Кръстева за собственика на хотел „Берлин“)

Във връзка с възникналото противоречие между вътрешния министър Цветлин Йовчев и Ирена Кръстева, изпълнителен директор на „Нова българска медийна група холдинг“ относно собствеността на хотел „Берлин“ в Бояна, сме длъжни да поясним следното:

Коректната информация е тази на министър Йовчев, който още в събота потвърди, че имотът е на Делян Пеевски и че сигналът до МВР за снимането от журналисти е на охранителната фирма, с която той има договор. Точен цитат от Дневник, пред когото силовият вицепремиер е направил изказването: „Частната фирма, която охранява депутата от ДПС Делян Пеевски подава два сигнала до 112 и до районното полицейско управление, че лица снимат пътя, подходите и имотите на лицето.“

В израз на подкрепа на това твърдение прилагаме документи, които удостоверяват закупуването на многобройни обособени части от „Балканска медийна компания“ АД в апартаментен хотел „Берлин“ в квартал „Бояна“ от фирма „Уолтън асошийтс Еко“, строител на хотела (линк). Купувачът е публично известен като акционер в НБМГ Холдинг, което за всеки случай удостоверяваме и с документи. Обвиненията в липса на друга гледна точка не приемаме, тъй като нашият екип е изпратил запитване до народния представител Делян Пеевски през пресцентъра на ДПС още на 25 ноември 2013 година и още нямаме получен отговор.

(Кликни върху изображенията за по-голяма резолюция)

1 2 3  balkan

Освен това информираме българската публика, че въпросния хотел „Берлин“ беше обект на нашето журналистическо разследване след получен сигнал от служители и други собственици на апртаменти в хотела, че в него са забелязвани висши политици от сега управляващата коалиция, висши магистрати, както и собственици на медии и известни журналисти. В рамките на разследването установихме също, че в хотела има изградена следната допълнителна инфраструктура с цел масимална сигурност, която далеч надхвърля обичайното за един хотел и показва целенасочено изграждане на съоръжение с най-висока степен на сигурност, отколкото хотел с цел туризъм:

- охранителни камери на пресечката с главната улица „Беловодски път“, външния паркинг, входа на хотела и всеки етаж вътре;

- три нива на жива охрана преди влизане в двор на хотела;

- три нива на жива охрана между рецепцията и затворените последни етажи;

- затворен етаж от подземния паркинг с изцяло граничен достъп за външни лица предназначен единствено за бронираните джипове, с които е известен Делян Пеевски;

- изцяло затворени за външни гости последен и предпоследен етаж;

- специален асансьор между затворената част на подземния паркинг и затворените последни етажи;

- дизелов агрегатор на електрическа енергия с капацитет за захранване на хотела от една седмица.

- специално озеленяване на терасите на последния етаж с височина от над 2 метра с цел спиране на видимостта.

С оглед на изнесеното вече няма съмнение защо охраната на хотела е толкова чувствителна по въпроса за снимането, макар и от голямо разстояние. С голяма степен на сигурност можем да кажем, че въпреки че все още не знаем КОЙ?, с голяма степен на сигурност знаем КЪДЕ?

Единственото, което министър Йовчев все още дължи като обяснение по казуса, е как информацията за снимащия екип е изтекла към работодателя на наетия оператор в рамките на един час. За това във всяка нормална страна той дължи оставка. Обяснение дължи и Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) как е протекла проверката в частта „съответствие между реално и декларирано имотно състояние“, част от процедурата за даване на допуск до класифицирана информация, без което той не би могъл да бъде избран за шеф на ДАНС.

Николай Стайков

координатор на NOresharski.com

The post Не знаем КОЙ?, но вече знаем КЪДЕ? (за противоречието между министър Йовчев и Ирена Кръстева за собственика на хотел „Берлин“) appeared first on Noresharski.com.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване