01/22/14 00:45
(http://e-vestnik.bg/)

Съмнителна истерия около Патрашкова. Все пак записи има

Кристина Патрашкова. Снимка: от екрана

Във вторник вечер избухна поредната медийна истерия, че нямало запис на разговор между Първанов, Петков и Борисов, в който се договарят за сътрудничество по проекта АБВ. Медии се надпреварваха да съобщават, че такъв неудобен компромат не съществува.

Същевременно главната редакторка на „Галерия” Патрашкова в писмени обяснения до ДАНС и прокуратурата ясно казва, че има такива записи и съобщава защо няма да ги даде (виж тук). Но куп медиите сякаш се бяха наговорили да съобщят, че няма такива записи. Какво става? Защо е толкова неудобно?

Нещо странно има в тази истерия около записите и Патрашкова.
Преди седмица в. „Галерия” писа за договорката между Първанов, Румен Петков и Бойко Борисов за движението АБВ, без да пусне стенограма от записите.
И настъпи страшна буря.
Бойко Борисов веднага заяви, че хем не е водил такъв разговор, не е виждал Първанов, хем ще подаде жалба до главния прокурор, че го подслушват. Което и направи. Малко странно, нали?

Със съд заплаши и Първанов, а Румен Петков си призна, че се е срещал с Борисов да обсъждат обаче не АБВ, а проекта „Белене”.

На другия ден след „Галерия” излезе вестник „Уикенд” със заглавие на първа страница „Първанов крие 300 милиона?” и пояснения, че бившият президент е забогатял и с няколко мезонета в София и провинцията по време на двата си мандата.
Вестник „Уикенд” е с 2-3 пъти по-голям тираж от „Галерия”. Но за неговите публикации нито Първанов, нито някой друг негов адвокат в медиите се обади да възрази. И никой не заплашва с прокуратура и т. н. Значи, съмнително забогатяване на един бивш президент е по-малко важно от това дали той се е договарял нещо с Борисов за някакво си движение. Защо така?

Че между Първанов, Борисов и Петков има топла връзка се потвърждава от множество други изказвания, обяснения в любов и свидетелства през годините (виж тук само снимките).

В последния брой на “Уикенд” има далеч по-стряскащи публикации за Първанов, на които никой не реагира.

За няколко дни няколко медии и коментатори изляха гнева си върху Патрашкова. Политологът Антоний Гълъбов едва ли не призова по бТВ да я арестуват. Целия си патос упражни върху нея и Люба Кулезич.
Хора с претенции сипят коментари, че това е „бандитски вестник” и т. н. Сайтът ПИК на Недялко Недялков писа няколко пъти заядливи съобщения за „лъжите на „Галерия” и непрекъснато цитира Борисов, Първанов, Кулезич, Георги Кадиев, които нападат вестника и Патрашкова. За незапознатите – Патрашкова работеше заедно с Недялко Недялков във в. „Уикенд” и напусна заедно с него, когато Пеевски го купи. Сега Недялков може би експериментира дали ще й издържат нервите и тя да почне да пише срещу него, например как е създаден и издаван вестник „Галерия” до неотдавна, или например кой е сложил заглавието с „Курвалезич”, заради което Патрашкова беше осъдена от Люба Кулезич. Както и да е. Има нещо по-важно.

Когато вестник „Галерия” пусна стенограмата от записите на разговора за Мишо Бирата, точно както сега скочиха срещу Патрашкова и Дачков. И адвокатите на Борисов в журналистиката дни наред се занимаваха с тях, обвиняваха ги, нападаха ги. Обилно цитираха краля слънце Борисов да лъже, че това е някакъв монтаж. И накрая се оказа, че записът е правен от службите. Самият Борисов по-късно си призна, че е водил тоя разговор, ама в него не чул една специфична псувня срещу Първанов, която бил казал. Нещо било изрязано.
Този разговор, със или без псувня, е доказателство за престъпление, взето по законен път, с подслушване на шефа на митниците. За разговора и ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване