01/27/14 22:37
(http://e-vestnik.bg/)

Лошо падна самолетът в Апусени

Д-р Раду Замфир, един от оцелелите в катастрофата. Снимка: от тв екрана

Самолетът с медицински екип в планината Апусени падна зле за всички. Падна точно в мандата на г-н Строе (подалия оставка вътрешен министър Раду Строе - бел.ред.), който се провали на изпита по здрав разум и после падна от министерския стол. Лошо се провали г-н Строе в тази ситуация, както и в целия си мандат.За всички е ясно - лошо падна този самолет точно в планините. Можеше да падне по-добре в полето, защото, както казва г-н Йон Бурлуй от Инспектората за извънредни ситуации, “зимата не е като лятото и в планината не е като в полето”. Зле попадна и тази фраза, така че падна и главата на г-н Бурлуй “духовития”.

Също толкова лошо падна този самолет и за парламентаристите, които бяха във ваканция и не се втурнаха да направят анкетна комисия за авиокатастрофата. Ако беше паднал в парцела на президента, по към полето, може би щеше да накара “комисията Нана” (разследваща спорна покупка на терен от дъщерята на президента Бъсеску Йоана - бел.ред.) да се залови за работа, за да разследва “самолетната катастрофа в мандата и в земята на Траян Бъсеску”. Но самолетът падна лошо, точно в горите на планините Апусени, където земята не ражда конституционни суспендирания.

Зле падна този самолет и за службите - в една зона, непокрита с оперативно следени кръчми. В кръчмите в Апусени не се срещат политиците, така че за локализацията му бяха необходими повече усилия от обичайното. Нямаше и престъпници в самолета, така че лошо падна този самолет, който летеше неконтролиран, без мандат за засичане и локализиране.

Лошо падна този самолет и за правителството като цяло, което още не беше задействало кризисния щаб за разчистване на снега, а шефовете не бяха успели да си купят пуловерите за спешни ситуации, излъчвани по телевизията.

Зле падна този самолет и за пресата, която вече няма под ръка разследващи екипи, така че използва само арсенала си от патетични и емоционални фрази, стандартни за тежки ситуации. Пресата проследява последното “издигане към небето на пилота”, но твърде малко търси причините за ускореното му падане без предупреждението “Mayday” (международния сигнал за бедствие - бел.ред.).

Лошо падна този самолет и за неосъществените проекти на управляващата коалиция, като Регионализацията, която би изтрила границите на десетките “административни единици” преди местните шефове и подчинените им екипи да си сблъскат главите, понеже падането на самолета стана на границата между три окръга.

Зле падна този самолет и за парламентарната опозиция, която чака само грешка на противника, без да има какъвто и да е алтернативен проект, и сега мотивирано иска да бъде пожертван “вторият пилот” на властта.

Лошо падна този самолет в Апусени за цяла Румъния, която изглежда е загубила не само компаса си, но и вярата, че ще оцелее след една дори съвсем малка катастрофа.

БТА

Публикувана на 01/27/14 22:37 http://e-vestnik.bg/19787/losho-padna-samoletat-v-apuseni/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване