02/12/14 22:27
(http://www.klassa.bg/)

ДЯСНА АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ

Вотът на недоверие за сигурността и обществения ред е поредната подигравка на парламентарно представените партии – ГЕРБ, БСП, ДПС и Атака, с българския парламентаризъм. Подигравка е подобен вот да внасят точно представителите на ГЕРБ, които през своето управление върнаха на хората полицейщината и страха от подслушване. Подигравка е и поведението на сегашните управляващи – БСП, ДПС и Атака, които напуснаха залата.

Трибуната на парламента заприлича на кастинг за поредното риалити шоу. Парламентарните партии превърнаха в жалка пародия сериозния дебат, който дължаха на обществото. Вместо да говорят на гражданите за тяхната сигурност, парламентарните партии се оплетоха във взаимни обвинения за покровителство на престъпни групировки. В махленския спор помежду си депутатът от ДПС Делян Пеевски и депутатът от ГЕРБ Цветан Цветанов замесиха и главния прокурор.

Единствената реална мярка - вкарването на жандармерия в малките населени места, е стрелба по врабци с халосни патрони, а не целенасочен опит да се даде отпор на престъпността. По-ефективно, но по-малко зрелищно би било да се предприемат последователни мерки за възстановяване на кварталните отговорници в малките населени места, които да се грижат за сигуронстта.

Приносът на главнокомандващия Плевнелиев към дебата за сигурността беше, че като истински ревльо се уплаши за собствените си правомощия, които още не е използвал в интерес на обществото. Той отново се прояви като следовник на своя патрон Бойко Борисов, който през целия си мандат не спря да се оплаква. Борисов се оплакваше от миналото, а Плевнелиев се бои от бъдещето. Президентът остава загрижен само за себе си и за икономическите си приятели от кръга Прокопиев. А щом главнокомандващият на въоръжените сили е непрекъснато разтревожен за себе си, тогава обикновените граждани явно трябва да копаят землянки и да се въоръжават.

Смешният, излишен и пародиен дебат между парламентарните партии по темата за сигурността и обществения ред отново потвърждава важността на мисията, с която създадохме „Дясна алтернатива за България” – изработването на национална доктрина. Само така ще върнем доверието на хората в институциите и държавността.

_________________________________________________________________________

Гражданска платформа „Дясна алтернатива за България” бе създадена на 13 ноември 2013 г. и обединява десни партии с общи принципи, като равнопоставени партньори. Членове на „Дясна алтернатива за България” са ПП„Нова алтернатива”, ПП„Движение Гергьовден”, ПП„Съюз на свободните демократи”, ПП БДС„Радикали”, НИПД„Гражданско участие в управлението на държавата”.

 


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване