02/14/14 10:40
(http://noresharski.com/)

Разследване на bTV опроверга Ирена Кръстева за собствеността на хотел „Берлин“ в Бояна

Разследване на репортера на бТВ Мария Цънцарова показа много нови факти около имотното състояние на депутата Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева. Освен факти около другата фирма, чиито имоти Пеевски ползва – „Алфа медиа груп“ с краен собственик на Британските вирджински острови – в разследването бяха показани нотариални актове на хотел „Берлин“ в Бояна. Според тях фирмата на Ирена Кръстева, „Балканска медийна компания“, е собственик на над 10 апартамента и други обособени части от сградата – точно обратното на нейното твърдение от 13 януари, че това публикациите за това са поръчкова журналистика.

Хотел „Берлин“ в Бояна стана известен с излъчения на 10 януари 2014г. репортаж по немско-френската телевизия ARTE (линк към преведената версия на Нова ТВ), в който се вижда как екипът на телевизията е заплашван от охраната и проверяван от полицията. Час по-късно наетият български оператор получава обаждане от своя пряк началник (той работи за българска частна телевизия и е нает от чуждестранната телевизия по договор) с питане за имената на журналистите, искане да бъде видян заснетия материал и с настояване да се спре излъчването. Веднага след репортажа вътрешният министър Цветлин Йовчев съобщи, че е бил подаден сигнал на номер 112 от охранителната фирма на Пеевски, че се снимат имотите и подстъпите на лицето.

thumb1

Според нотариалните актове фирмата на Кръстева притежава четири апартамента, девет гаража, детска занималня и иделани части от земята под хотела. Общата сума, заплатена по трите нотариални актове, е над 1 милион лева. Те са концентрирани на гормите етажи, а според информация на noresharski.com изкупените гаражи представляват един цял подземен етаж, до който достъпът на външни лица е спрян. От него до горните етажи се стига със специален асансьор, който не спира на другите етажи.

Позицията на Ирена Кръстева, в която се отрича собствеността в хотела, беше публикувана от почти всички медии, най-вече печатните. От всички тях само една или две отделиха две минути за проверка в електронния имотен кадастър (icadastre.bg), която струва само един лев.

 

 

The post Разследване на bTV опроверга Ирена Кръстева за собствеността на хотел „Берлин“ в Бояна appeared first on Noresharski.com.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване