02/16/14 21:59
(http://www.klassa.bg/)

Спасители откриха изчезналия непалски самолет

Непалски спасители намериха мястото, където е катастрофирал изчезналият днес пътнически самолет на Непал Еърлайнз.

Машината, извършваща полет до Джумла, атрактивно туристическо селище, разположено на 350 км от столицата Катманду, изчезна от екраните на радарите 15 минути след излитане от летище Покхара. По уточнени данни на борда на самолета е имало 18 души, в това число дете и тримата членове на екипажа.

Самолетът се е разбил в планинска местност в окръг Аргхакханчи. Спасителните вертолети не могли да се приземят на мястото заради лошите метеорологични условия, които вероятно са станали причина за катастрофата.

Самолетните катастрофи в Непал не са редки поради екстремните метеорологични условия и трудните за приземяване писти. Страната разполага с петнадесетина самолетни компании, които често са обект на критики заради наемането на неопитни пилоти, лошо поддържаните самолети и недостатъчния контрол.

През декември Европейският съюз забрани от съображения за сигурност полетите в своето въздушно пространство на всички непалски компании.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване