02/20/14 22:42
(http://e-vestnik.bg/)

Карла Бруни под прожекторите, докато Саркози готви завръщане

Ройтерс

Биографията на Карла Бруни

Докато дискретно изчаква удобния момент, подготвяйки  възможно политическо завръщане през 2017 г., бившият френски  президент Никола Саркози разполага с един печеливш актив, който  привлича светлината на прожекторите - съпругата му.

Сияеща от билбордове, корици на списания и сцената,  певицата-композитор-бивш модел Карла Бруни се впусна в живота  след Елисейския дворец с голяма публичност, като възобнови  кариерата си и генерира медийни слухове за бъдещите планове на  съпруга си.

Ролята на “първите дами” на Франция - и какво правят,  когато вече не са носителки на тази титла - е тема за коментари,  откакто снимки за предполагаеми среднощни визити на президента  Франсоа Оланд при любовница, доведоха до скъсване на връзката му  с дългогодишната му партньорка Валери Трирвильор.

Междувременно предишната първа дама, която се омъжи за  Саркози през първата му година на президентския пост през 2008  г., продължава да привлича внимание. Политически наблюдатели и  специализирани анализатори твърдят, че 46-годишната брюнетка   продължава да бъде “перфектното оръжие” на Саркози, който се  шегува, че е “пенсионер” след изборното поражение през май 2012  г., което понесе от Франсоа Оланд.

“Първо, тя е възхитителна, второ, притежава класа и трето,  изглежда красива , казва Томас Гюнол, специалист по политически  науки и автор на книгата “Никола Саркози, хроника на едно  невъзможно завръщане?”    След поражението на Саркози Бруни издаде четвъртия си албум и  предприе турне, за да го рекламира, като същевременно прави  предпазливи стъпки за завръщане в елегантния свят на моделите  като лице на италианската бижутерска къща “Булгари” и с реклами  на слушалките “Парот Зик”.

Тя беше фотографирана на първия ред на модно шоу в Париж и  дори се появи на предизборно събитие в кампанията на бивша  говорителка на Саркози, която сега е кандидат от неговия  консервативен лагер на изборите за кмет на Париж през март.

“Понеже Никола Саркози планира завръщане, всички тълкуват   това от политическа гледна точка, не просто като внимание към  знаменитост”, казва Бертран Шове, директор на агенция  “Интербранд” в Париж.

Според него появяването от време на време на Саркози на  концерти на Бруни също така придава непринуден човешки имидж на  бившия президент, който се ръкува и раздава автографи на  консервативни избиратели, размахващи лозунги с призив “Върни  се!” Въпреки обещанието си след провала на президентските  избори, че ще напусне политиката завинаги, впоследствие Саркози  намекна, че може да се върне “от чувство за дълг”.

Той е безспорният фаворит сред десните гласоподаватели като  кандидат за президентския пост през 2017 г. от неговия разединен  Съюз за народно движение. В социологическо проучване миналия  месец Саркози беше избран като най-добър кандидат от 62 процента  от десните гласоподаватели спрямо 14 процента за най-близкия  следващ претендент, бившия външен министър Ален Жупе.

МОДЕРНАТА ПРИНЦЕСА

Активната кариера на Бруни разпали интерес във френското  общество, свикнало с първи дами, които или се посвещаваха само  на филантропия или съчетаваха благотворителна дейност с  ненатрапчива политическа роля на заден план, като съпругата на  Жак Ширак - Бернадет, която е общински съветник.

Бруни също така успя да избегне обществената враждебност,  от която страдаше Трирвильор - журналистка, чиято прямота  дразнеше французите, съдейки по проучванията на общественото  мнение.

Родената в Торино Бруни, която емигрира във Франция като  дете, казва, че политиката не я интересува. Тя прижливо  изграждаше образа на домакиня по време на президентската  кампания през 2012 г., като носеше развлечени пуловери и оскъден  грим и говореше за любимите си телевизионни шоупрограми.    Представянето й в ролята на съпруга, която избягва светлината  на прожекторите и е доволна да прекарва вечерите си на дивана  пред телевизора, помогна да неутрализира имиджа на Саркози като  любител на “Ролекс” и луксозните яхти.

За рекламодатели като “Булгари” Бруни предлага уникална  комбинация от политически и артистичен блясък. “Тя е италианка, тя е космополит, била е президентска  съпруга, движила ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване