02/25/14 06:11
(http://www.klassa.bg/)

Euronews махна снимката с боядисания паметник

Euronews махна от акаунта си във Фейсбук снимката на Паметника на Съветската армия в София, боядисан в цветовете на украинското знаме.

Един от съветските воини, съставляващи композицията, бе боядисан в синьо и жълто от неизвестни в нощта на неделя срещу понеделник. От руското външно министерство реагираха остро, като поискаха виновниците да бъдат издирени и наказани.

Снощи тв каналът Euronews постави снимката на боядисания паметник на страницата си във Фейсбук. Това обаче доведе до появата на десетки възмутени коментари. Чрез акаунта си в социалната мрежа руското външно министерство окачестви решението на Euronews като "прекалено".

Скоро след това фотографията бе махната, като на нейно място се появи неутрален градски пейзаж с логото на Euronews. Публикуван бе и коментар относно възникналата ситуация, в който се отбелязва, че тв каналът не подкрепя никоя от враждуващите страни в Украйна, най-малкото чрез прояви на вандализъм.

"Това е просто една снимка, отразяваща събитията в окръжаващия ни свят - една от най-противоречивите и обсъждани снимки през последните дни. Но публикуването й бе възприето нееднозначно. Затова махнахме снимката. Не приемаме обаче обвиненията в оскърбление паметта на ветераните от войната".
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване