03/13/14 22:56
(http://www.klassa.bg/)

Колективна медитация и посещение на тракийско светилище по случай 14 години „България - цвете на мира“

От 18.00 часа на 14 март всеки  може да се включи към колективната медитация и празника по случай 14 години от провъзгласяването на България за „Нация - цвете на мира" към ООН*.  Те ще се проведат в йога зала „Шри Чинмой“ в Духовна здравна академия „Гарабитов" в Пловдив под мотото „Единение и  духовно израстване” и са с вход свободен.

Ще бъде прожектиран документален филм за Шри Чинмой, който 35 години е водил 2 пъти седмично медитация в централата на ООН. След това, в 18:30 часа, всички колективно ще се помолят за обединение в името на един по-хармоничен, духовен и мирен свят. На следващия ден ще бъде организирано посещение на тракийското светилище в с. Старосел, Средна гора.

 

„Този свят има нужда от любов и хармония, без войни и противоборства, с цел унищожаване на човечеството и планетата“, казва Иван Гарабитов от Академията. „Към това се стремеше и Шри Чинмой, който беше Вдъхновителя и Миролюбеца на Земята. По негови собствени думи „Опрощението, състраданието, толерантността, братството и чувството за единство са признаците на истинската религия, която е универсална.”

 

*През 1989 г., световноизвестният духовен учител Шри Чинмой вдъхновява създаването на международната програма към ООН „Шри Чинмой – цветя на мира”. В рамките на тази инициатива близо 800 природни забележителности и значими обекти в цял свят са посветени на идеала за световна хармония.

В програмата са взели участие множество нации и градове в знак на подкрепа на усилията за изграждане на по-удовлетворяващо бъдеще за човечеството. През 2000-та година и България е включена под № 39 към  страните, участващи в  инициативата за привличане вниманието към стремежа за постигането на по-голяма хармония в света.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване