03/17/14 07:25
(http://www.klassa.bg/)

Геополитическата игра на карти се разгоря до най-голямата криза в Европа след Студената война

Москва се отправи към дълбока международна изолация, след като в неделя населението на Кримския полуостров гласува да се присъедини към Русия на референдум, обявен за незаконен от ЕС и САЩ, пише “Financial Times”.
На фона на заплахата от международни санкции, централната банка на Русия заяви, че извънредните мерки, предприети за пръв път през 2008 година по време на финансовата криза, може да бъдат подновени при необходимост.
Тревогите продължават да се задълбочават, имайки се предвид възможен военен конфликт между Украйна и Русия. След като десетки хиляди руски войници започнаха учения на изток от Украйна, Киев изпрати войски и екипировка за подсилване на изтоната си граница.
Геополитическата игра на карти се разгоря до най-голямата криза в Европа след Студената война.
Докато САЩ обявиха референдума за незаконен, но Барак Обама заяи, че все още има начин кризата да се разреши с дипломация, европейските министри на външните работи държат да наложат санкции срещу Русия на срещата си в понеделник.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване