03/21/14 22:24
(http://www.klassa.bg/)

Плевнелиев: В БГ има руснаци. Ако те се обадят на Москва и тя прати войски?

Руски малцинства има в Естония, Литва. Има много руски туристи, които купуват имоти в България. Възможно ли е те да се обадят на Москва и Москва да изпрати войски в други държави? Възможно ли е това?

Това заяви президентът Росен Плевнелиев в интервю за предаването на Би Би Си HARD Talk.

По време на своята визита във Великобритания Плевнелиев даде интервю за британската обществена телевизия, което беше излъчено вчера. В него той отново повтори тезата си, че е недопустимо през ХХІ Русия да действа по начина, който го направи в Крим.

"Не може в 21 век да изпращате войници и да окупирате територията на независима държава, не може да организирате незаконен референдум, с цел да анексирате територия на трета държава. Трябва да стоим зад ценностите си", каза Плевнелиев.

На въпрос за енергийната зависимост на България от Русия, Плевнелиев отговаря, че икономиката и числата в таблиците са едно. "Съвсем друг е въпросът кой си, какво представляваш и какви са ценностите ти. Аз представлявам най-проевропейската нация с активно гражданско общество, което иска демокрация и върховенство на закона. Трябва да работим и да се борим за силен Европейски съюз, който стои срещу всеки, който нарушава международното право", коментира още той.

Плевнелиев изразява категорична подкрепа за новата власт в Киев и подчертава, че Крим е част от Украйна, а Украйна е част от Европа
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване