03/25/14 23:17
(http://e-vestnik.bg/)

Зловещият зоопарк в Копенхаген - след жирафа Мариус убиват 4 здрави лъва

Споровете след убийството на жирафа Мариус. Снимка: от тв екрана

Копенхагенската зоологическа градина евтаназира четири здрави лъва в понеделник само няколко седмици след умъртвяването и публичната дисекция на млад жираф, предизвикала възмущение сред любителите на животни от цял ​​свят.

От зоологическата градина заявиха, че са умъртвили 16-годишен лъв, лъвица на приблизително същата възраст и два по-млади лъва след като нов мъжки лъв пристигна в неделя като част от програма, която трябва да поднови животните за разплод на зоологическата градина.

“Сега, когато две млади женски, родени през 2012 г. достигнаха зрелост и са здрави, те могат да заменят старата женска и да образуват здрав триъгълник с новия мъжкар”, се казва в изявление на на зоологическата градина.

Заявява се, че два млади лъва не са достатъчно големи, за да се грижат сами за себе си и биха били убити от новия мъжкар, веднага щом му се удаде възможност.

Копенхаген зоологическа градина беше обект на множество критики през февруари, когато там умъртвиха Мариус, 18-месечен жираф и го нарязаха пред група деца. Животното било убито, за да се избегне кръвосмешение, заявиха тогава.

Персоналът получи смъртни заплахи след като здравият жираф беше убит. Шефът на зоологическата градина, Щефен Стреде, твърди, че не очаква същата реакция този път.” Мисля, че хората са по- просветени след Мариус”, казва той пред информационната агенция Рицау.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване