03/26/14 05:11
(http://www.klassa.bg/)

Жертвите на свлачището в САЩ са 24 до сега

Жертвите на свлачището в северозападната част на американския щат Вашингтон станаха 24, след като бяха извадени още 10 трупа от руините в град Осо, на 90 км северно от Сиатъл, предаде АФП.

"За съжаление не можахме да намерим никакви признаци на живот", каза началникът на пожарната в окръг Снохомиш Травис Хотс, три дни след масивното кално свлачище.
С указ на президента на САЩ Барак Обама бе обявено извънредно положение в щата Вашингтон. Указът предоставя на Федералната агенция по извънредни ситуации FEMA пълномощия за координиране на спасителните работи и оказването на помощ на жителите в пострадалия район, се казва в съобщение на Белия дом.
Трагедията стана край гр. Осо, намиращ се на 90 км северно от Сиатъл. Свлачището се активизирало вследствие проливните дъждове, изсипали се напоследък в района, довели до преливането на коритото на ръкав на река Стилагуамиш. Още сто души се считат за безследно изчезнали. Калната маса е помела 50-ина къщи. Тече евакуация на хората, живеещи по поречието на реката.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване