04/06/14 22:01
(http://e-vestnik.bg/)

Щастливо анексираните кримляни са плакали основателно

Иво Инджев

Противниците на глобализацията (както за благозвучие се наричат американофобите) са на път да постигнат първата си победа на полуострова на свободата Крим- оттам вече бягат не само несъгласните с руската анексия местни малцинства, но и големи западни компании.

Омразната на глобалистите „Макдоналдс” напуска анексираната територия и сега кримчани (както вече ги наричаме по руски образец и у нас, по-им отива да са кримляни, завладени от остготиния Путин) са спасени от ужаса на бързото хранене.

Но това е нищо: бягат капитали(сти) и финансисти. Търти да бяга например австрийската банка „Райфайзен”, която закрива всичките си филиали в анексираната територия с изричната уговорка, че за това има „глобални причини”.

Направо се чудя: тези американци и австрийци не четат ли български вестници, в които се разказва как управляващи и опозиция в България непрекъснато се кълнат в необходимостта да не се бърка политиката с икономиката и да не се посяга на нищо руско (във връзка с Крим)? Какво ще спечелият с това бягство „Макдоналдс” и „Райфайзен”- не е ли по-добре по български да си затворят очите и да си правят търговийката с Путин?

Явно „Макдонолдс” и „Райфайзен” не са истински капиталисти, като нашите атакисти, социалисти и герберисти, защото бъркат политиката с икономиката.

Направо са много тъпи. Сигурно не знаят какво благоденствие ще настъпи в Крим след указа на Путин да дари туземците на прилапания полуостров с руски заплати. Вместо да удвоят броя на ресторантите и банковите офиси, които да поемат тълпите забогатели кримчани, малоумните американци и австрийци бягат от тази чудна перспектива!

Сега кримчаните ще могат да си припомнят знаменитото руско банково изкуство, прилагано по съветско време на принципа „ една държава, един народ, една партия една банка”. И ние му се наслаждавахме, преди да ни развратят глобалистите с хилядите си офиси, където лятото можеш да настинеш от климатиците, а зимата да се изпотиш опасно от отоплението, защото тарикатите глобалисти нарочно го надуват, за да могат служителите им да се фръцкат по ризки с рекламни надписи.

Засега няма данни, дали носталгичната вълна няма да реабилитира ръчното сметало, което масово се употребяваше в СССР в годините, когато дори в кретащата на опашката на технологиите България беше оборудвала своите магазини и канцеларии със сметачни машинки- родно производство при това. У нас отдавна зад каси и гишета щракаха лелки с „елки”. Докато в СССР лелките щракаха с дървените топчета на сметалата.

Български русофоби, окопали се вероломно край (все още) българския черноморски бряг вчера трудно сдържаха радостта си от това развитие на събитията. Неблагодарни по отношение на братушките- освободители, местни печалбари обясняваха радостно в телевизионен репортаж, че към България се пренасочват туристически потоци, които за разлика от „Южен поток” наистина се очертава да донесат истинска полза за българския туризъм това лято- поне по отношение на круизните обиколки, отклонени вече от предварително обявените им маршрути до Крим.

На тази русофобия трябва решително да се сложи край!

Смятам, че това е посегателство спрямо интересите на Русия, които тук по вековна православно-славянска традиция са над всичко. Българското правителство, парламентът и прогресивната русофилска общественост трябва да заклеймят ощастливяването на български пристанища чрез нещастието на кримляните.

По почина на разюзданите украинки от “Фемен”, най-косматите български русофили да бъдат командировани на съответните кейове и да се държат като гейове за сплашване на пренасочените от Крим туристи, демонстрирайки обаче обратната на тяхна сексуалност . За целта да се учреди незабавно българска неправителствена организация “Гларус”, начело с правителствения служител Божидар Димитров (който смята Крим за законна плячка на Путин и същевременно е споделял медийно богатия си опит на гларус от зората на соцтуризма в България).

Настоявам веднага да се внесе закон за забрана на пренасочването на бягащи туристи, капитали, граждани, селяни, таврийски, бесарабски българи ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване