04/07/14 07:55
(http://www.klassa.bg/)

Миков: Президентът използва русофобска позиция, за да се откроява

Плевнелиев се опитва да се прави на проевропееца и проатлантика в ситуацията с Русия. Използва русофобска позиция, за да се откроява като представител на десницата. Това каза пред Нова телевизия председателят на парламента Михаил Миков.

Той повтори, че БСП има ясно отношение по руската тема и го изразява в декларацията си по темата. Няма друга партия, която да има толкова умерен и балансиран подход по темата. Борисов първо каза тежки санкции за Русия, а след два дена няма нужда от санкции, заяви Миков. Той подчерта, че отношенията с Русия са важни за България, както и, че България не е от страните в ЕС, които подкрепят икономически санкции.

Според Миков, при негативен сценарий на развитието на по темата Русия-Украйна България би била потърпевша. Внушенията, че България била руския троянски кон създават комплекси, каза председателят на НС.

Миков заяви, че Плевнелиев е бил наясно с текста в Изборния кодекс за ЦИК и е издал указа си с ясно съзнание, заедно с ГЕРБ. Относно заканите на лидера на "Атака", че ще свали правителството, Миков заяви, че Сидеров може да има много основания да сваля правителството, въпросът е каква политика и правителство следва след това.

Миков обясни, че от Коалиция за България са отказали комисия за Лясковец, защото е имало достатъчно дълго разискване и изслушвания във вътрешната комисия, която се предавала на живо. Той посочи, че в инцидента с Лясковец става дума за грешка, която не показва определена липса на синхрон в системата на МВР. Въпреки това, ако Миков е бил министър на вътрешните работи в тази ситуация щяло да има наказания.

Председателят на парламента коментира и срещата на Росен Плевнелиев с шефа на EVN в Австрия. Трябва да се питаме защо и как се случи тази среща. Там снимка не е излязла предварително, чак когато медиите надушиха за срещата, а тя е била сърцевината на посещението на Плевнелиев в Австрия. Предишното правителство е имало определени отношения с тази фирма, заяви още Миков.

Председателят на НС призна, че досега не е имал желание да удари шамар на някой в пленарна зала.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване