04/10/14 19:31
(http://www.klassa.bg/)

Михаил Миков ще се включи в празничното честване, с което варненската юридическа общност ще отбележи 135-ата годишнина от приемането на Търновската конституция

 Председателят на Народното събрание Михаил Миков ще се включи на 11 април 2014 г. в празничното честване, с което Варненският апелативен съд, съдилищата от съдебния район на Окръжен съд – Варна и цялата юридическа общност на морската столица ще отбележат 135-ата годишнина от приемането на Търновската конституция.
 
В 14.15 часа Михаил Миков ще бъде посрещнат пред сградата на Съдебната палата на площад „Независимост“ 2. В 14.20 часа той ще разговаря с представители на юридическата общност във Варна по актуални за тях постижения и проблеми.
 
За 14.45 часа е предвидена среща на председателя на Народното събрание с представителите на медиите.
 
Михаил Миков ще бъде почетен гост на Тържествената сесия, посветена на юбилея, която ще започне в 15.30 часа в ДТ “Ст. Бъчваров“ – Варна.
 
Председателят на парламента ще се обърне с приветствие към участниците и гостите на събитието.
 
По време на празничната сесия с почетни плакети ще бъдат отличени 12 достойни варненски юристи – магистрати, адвокати и нотариуси. Отличията на наградените юристи ще връчат председателят на Народното събрание Михаил Миков и професор Снежана Начева. Гостите на Тържествената сесия ще видят и документалния филм „Патриархът на правото“, посветен на професор Живко Сталев.
 
На тържествената сесия ще бъдат почетени още две забележителни годишнини, свързани с варненската юридическа общност – 136 години от създаването на Варненския съдебен район и 125 години от основаването на Адвокатската колегия в града.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване