04/17/14 06:45
(http://www.klassa.bg/)

ДПС с пламенна защита на кандидата за ЕП Пеевски

Депутатът Делян Пеевски най-вероятно ще е втори в листата на ДПС за евроизборите, а водач ще е Филиз Хюсменова.

Второто място на практика гарантира място в Европейския парламент на депутата от ДПС, чието избиране за шеф на ДАНС миналото лято доведе до антиправителствени протести, продължили близо половин година.

На заседание на Изборния щаб на ДПС, което продължи над четири часа, председателите на областните партийни структури мотивираха с пламенни речи желанието си той да бъде номиниран за европейски депутат.

Заседанието приключи малко след 20 ч., а имената на номинираните за евродепутати ще бъдат обявени официално утре.

Пеевски е събрал общо 25 номинации от областни структури,  съобщи Нова телевизия. Изпреварва го единствено председателят на младежката организация на ДПС Илхан Кючук.

След тях следват очакваните номинирани – сегашният евродепутат Фелиз Хюсменова, Неджми Али и Метин Казак, отново член на ЕП.

Филиз Хюсменова да е водач на листата на ДПС за европейските избори предложи лидерът на партията Лютви Местан,

съобщи БТА. До окончателно решение за подредбата на листата не се стигна. 

В края на заседанието Лютви Местан обобщи нагласите за вида на листата като прочете имената на евродепутата Филиз Хюсменова като водач, а след нея - на народния представител в 42-я парламент Делян Пеевски, заместник-министъра на отбраната Неджми Али, председателя на Младежкото ДПС Илхан Кючюк, министъра на околната среда и водите Искра Михайлова, Станислав Анастасов, Айсун Авджиев, Севим Мусак.

"Няма да ви предложа това за гласуване. Всички преспиваме и се съветваме с възглавницата. Централният предизборен щаб ще вземе окончателното решение и ще се протоколира", заяви лидерът на ДПС.

Председателят на ДПС Лютви Местан също по своеобразен начин потвърди, че Делян Пеевски ще заеме второто място в евролистата на движението с думите, че публичният образ на депутата не трябва да бъде вземан под внимание пред този на партията.

По думите на Местан ДПС си поставя като политическа цел минимум да съхрани позицията си в Европейския парламент с трима свои представители, „а при определени условия, да се опита да осъществи един качествен пробив с четвърти”.

„Няма съмнение, че резултатът от тези избори ще има пряко отношение, или отражение, и върху стабилността на кабинета на премиера Орешарски, зад който Движението за права и свободи стои твърдо”, коментира още лидерът на ДПС.

За първи път листата на движението се реди в условия на публичност, а заседанието на изборния щаб протича в присъствието на поканени медии. Вече е ясен и слоганът на тази предизборна кампания: „ДПС в Европа, Европа в България”.

Днес листата си за евровота обявиха и от "България без цензура". Водач е Николай Бареков,

втори е Ангел Джамбазки от ВМРО, а на трета – Рада Коджабашева. В нея няма да участва Любен Дилов-син, но от „Гергьовден”. На негово място е излъчен Росен Петров – съучредител на „Гергьовден” и заместник-председател на „България без цензура”.

Николай Бареков обяви, че основната цел е да станат трета политическа сила на предстоящите избори, като изместят ДПС.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване