04/17/14 06:56
(http://www.klassa.bg/)

Зловещ остров в Италия се дава под наем

Остров Повелия е толкова страшен, че в продължение на години на никого не е позволено да стъпи на него, пише "Дейли Мейл".

Сега едно от най-страшните места в света, намиращо се във венецианската лагуна, може да бъде ваше. Италианското правителство ще предложи острова на търг в опит да намали външния дълг на страната.

Зловещата репутация на острова произлиза от чумните ями, които са направени на него. Когато бубонната чума удря Италия, хиляди мъртви и все още живи жертви на болестта са захвърлени на острова, за да бъдат погребани, изгорени или оставени да изгният.

Векове по-късно там е построена психиатрична клиника от доктор, който измъчвал пациентите си с ненужни лоботомии. Постепенно лекарят полудял, преследван от призраците на пациентите си и се твърди, че се е хвърлил от кулата на болницата.

Островът е необитаем и посещенията са забранени,

въпреки че руините на болницата, църквата и крематориума все още стоят.

Разследващи паранормални явления обаче твърдят, че има много високи нива на активност там. Най-известното явление е на жертвата на чумата наречена "Малката Мария", която е отделена от родителите си по време на епидемията.

Според съобщенията, тя стои на острова и плачейки гледа през лагуната към родния си град Маламоко.

Телевизионен водещ, който работи за предаването "Призрачни приключения", казва че е бил обладан от дух при посещението си на острова.

Около 100 хил. венецианци са загинали на Повелия,

в резултат на опитите на властите да овладеят и да сложат край на чумната епидемия през XVI в. Всеки, който е имал симптоми е бил изпращан там и жив или мъртъв е избутван в гробните ями или в огньовете. Говори се, че почвата на острова е смес от човешка пепел и кости.

Венецианците са дълбоко суеверни по отношение на острова и го възприемат като чистилище за зли души. Местна поговорка гласи: "когато зъл човек умре, той се събужда на Повелия".

Сега италианското правителство се надява, че уникалният потенциал на острова  може да бъде използван, като се построи луксозен хотел. Островът се предлага с наем за 99 години, за да бъде реконструиран имотът.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване