04/17/14 06:54
(http://www.klassa.bg/)

Либерия вече има лаборатория за ебола

Либерия се сдоби с подкрепата на САЩ с лаборатория за анализ на вируса Ебола", който е силно заразен и причини епидемия от хеморагична треска в страната и в съседна Гвинея.

Това заяви либерийският министър на здравеопазването Уолтър Гуенигале пред местни медии. "Когато имахме съобщения за съмнителни случаи на хеморагична треска в Либерия, ние не бяхме в състояние да диагностицираме сами болестта и изпращахме хората на изследвания в Гвинея. Благодарение на САЩ и на "Лекари без граници" сега имаме собствена лаборатория", похвали се той. Лабораторията е инсталирана на 50 км. от столицата Монровия със съдействието на американското министерство на отбраната. Гвинея бе изправена пред тежка епидемия от хеморагична треска, причинена от вирус, при която от 168 разболели се 108 починаха. От тези 168 случая от началото на годината, за 71 бе потвърдено, че са причинени от Ебола.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване