04/17/14 11:50
(http://www.klassa.bg/)

С ограничения и активен контрол КАТ ще опита днес да се справи с интензивния трафик

 Със спиране на товарните автомобили днес следобед, реорганизация на движението в проблемни пътни участъци и активно присъствие на катаджии по шосетата днес КАТ ще се опита да въведе ред и дисциплина в очаквания сериозен трафик покрай великденските празници. От "Пътна полиция" предупредиха още във вторник, че днес ще има засилен контрол за спазването на скоростта.

На пътя ще бъдат извадени всички налични камери и радари за фиксиране на подобен тип нарушения. Заради решение на Върховният административен съд обаче с мобилните камери могат да се правят актове само на място. Това ще намали ефективността на устройствата, но от КАТ ще се съобразят. Казано накратко, ако имате подозрение, че сте минали твърде бързо покрай полицейски автомобил, но не сте били спрени, можете да считате, че ви се е разминало.

От 18 до 21часа се забранява движението на товарни автомобили с маса над 12 тона по пътищата с. Ребърково - Ботевград, Дупница- ГКПП "Кулата", Русе - Велико Търново, Пловдив - Харманли, Варна - Бургас и Бургас - Царево.

От 12 до 18 часа днес, както и през целия ден утре, ще има две ленти за движение в посока София – Варна при виадукта "Бебреш" от автомагистрала "Хемус". Целта е повишаване на безопасността на движение при засиления трафик, който се очаква в началото на четирите почивни дни и увеличаване на пропускателната способност на трасето.

Няма да се променя организацията на движението в района на ремонтиращия се виадукт при 67 километър от автомагистрала "Тракия". При образуване на задръствания в района, колите ще бъдат пренасочени по обходния маршрут (пътен възел "Церово" - Септември - Виноградец).

От КАТ съветват шофьорите по възможност да не пътуват в най-пиковите часове (днес след 17-18 часа и утре сутрин), да спазват ограничителните режими, да не предприемат рисковани изпреварвания и да бъдат толерантни към останалите водачи на пътя.

Проверски за алкохол и книжки през празничните дни
На служителите от структурните звена "Пътна полиция" е разпоредено да предприемат действия за улесняване на пропускателната способност чрез регулиране и насочване на автомобилните потоци, контрол и регулиране на паркирането в подходите и районите на масово посещавани храмове в празничните дни. През празничните дни ще се организират и проведат полицейски операции "Алкохол и неправоспособност" с участие на максимален брой полицейски служители, като контролът ще обхване и третокласните и общинските пътища, подходите и районите на заведения и атракционни места.

В хода на операциите ще се акцентира и върху контрола над водачите и пътниците за поставени обезопасителни колани и каски, както и за задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобила, за управление на нерегистрирани и неизправни автомобили, мотоциклети, мотопеди и други.

Къде ще е най-натоварен трафика:

Път Е-79 – София – Драгичево – Дупница – Благоевград – Кулата

Кочериново - Рилски манастир

Симитли – прохода Предел – Разлог – Банско – ГКПП "Илинден"

от ГКПП "Калотина" до град София и от град Пловдив до ГКПП "Капитан Андреево"

Русе - Хасково

Ябланица - Шумен

Русе - Шумен

ГКПП "Дуранкулак" - ГКПП "Малко Търново"

Бургас - Резово

на входно-изходните КПП на автомагистрали "Хемус" и "Тракия" – в посока от и към град София и град Бургас

67-и километър на автомагистрала "Тракия" и 50 - 56 км на автомагистрала "Хемус"
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване