04/17/14 07:05
(http://www.klassa.bg/)

Станишев: Призовавам Борисов да отговори на претенциите на ЕС

"Бих призовал Бойко Борисов, ако е конструктивен лидер, да помогне на правителството да отговори на редица претенции, които европейските експерти отправят към начина на усвояване на средствата от Програма за развитие на селските райони за периода, в който той е бил министър-председател".

Това заяви днес пред журналисти в Сливен лидерът на БСП и на ПЕС Сергей Станишев, предаде кореспондентът на БГНЕС в Сливен.

"Нека помогне на правителството, защото ние имаме национален интерес", допълни още Станишев. Като причина за този призив, той посочи факта, че повечето от проектите като процедури са сключвани по време на управлението на Борисов.

Станишев посочи още, че в предстоящите избори за Европейски парламент и на европейско, и на национално ниво, алтернативите са две. Като основно съперничество, лидерът на социалистите вижда това между ЕНП и ПЕС, съответно между ГЕРБ и БСП, защото на предстоящите Европейски избори алтернативата ще бъде между статуквото, което ЕНП олицетворява и предложението на ПЕС за една нова Европа, която се основава на справедливост, социална ангажираност и икономически растеж. В допълнение, Станишев отбеляза, че БСП е единствената партия, която има европейска платформа за предстоящите избори.

"Нямам навика да коментирам решения на други политически партии. Това си е работа на ДПС, те могат да преценят коя кандидатура е подходяща да представлява техните интереси. Демократично и фундаментално право на всеки е да се кандидатира", така Сергей Станишев отговори на поставен въпрос за евентуалното издигане на кандидатурата на Делян Пеевски за евродепутат.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване