04/18/14 09:43
(http://www.klassa.bg/)

ДЕЦАТА, НА ЛЕЧЕНИЕ В ПЕДИАТРИЧНАТА КЛИНИКА НА УМБАЛ „АЛЕКСАНДРОВСКА”, ЩЕ БОЯДИСВАТ ЯЙЦА НА ВЕЛИКИ ЧЕТВЪРТЪК

 Инициативата е на „Сдружение Азбукари“ в партньорство с УМБАЛ „Александровска“, за популяризиране на Националната кампания за социална интеграция„Вярвам в теб!“ На Велики четвъртък по стар обичай се боядисват великденските яйца. Доброволците от „Сдружение Азбукари“ и пациентите на Детска клиника ще спазят традицията да оцветят първото яйце в червено, като символ на Христовата кръв. Децата, постъпили на лечение в Педиатричната клиника, ще се запознаят с различни техники за боядисване на яйца, ще се забавляват и ще опитат вкусни козунаци, осигурени от детска кухня „Българче“. Целта на Националната кампания „Вярвам в теб!“ е да бъде създадена детска площадка, подходяща и за деца с увреждания в град Велико Търново. По този повод Азбукарите и техните доброволци организират поредица от инициативи, в които се включват деца на различни възрасти, за да им разкажат колко важно е да бъдат толерантни към връстниците им в неравностойно положение.   

Педиатричната клиника на Александровска болница е най-старата в страната, основана през 1905 г. Тя е тясно профилирана за лечение на остри дихателни инфекции и за диагностик,а и лечение на хронични белодробни заболявания при деца на възраст от 30 дни до 18 години. Лекарите от клиниката насърчават прилагането на добрите лечебни практики в лицето на доброволните инициативи, тъй като те помагат на децата да преодолеят страха си от болниците и провокират активността на пациентите в тяхното оздравяване.

Боядисването на яйцата е планирано за 17.04, от 10.30 ч., в Клиника по детски болести на УМБАЛ „Александровска”.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване