04/18/14 09:39
(http://www.klassa.bg/)

Министър Десислава Терзиева ще посети област Враца

 На 22 април /вторник/ 2014г., в 10.30 часа, министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и председателят на УС на АПИ инж. Стефан Чайков ще инспектират строителството на обходния път на град Враца.

 

Изграждането на трасето се финансира с над 17 млн.лв., осигурени от  ЕС чрез  Оперативна програма „Транспорт“  и националния бюджет.

В 11.30 часа министър Терзиева ще направи символична първа копка на  Лот 47, включващ  рехабилитация и реконструкция на път ІІ-13 Граница Монтана – Криводол – Девене – Борован. Участъкът е с дължина от 19 км. Стойността на ремонтните дейности надхвърля 10 млн.лв., осигурени от Оперативна програма „Регионално развитие“ и Националния бюджет.

Пътят осигурява връзката на област Плевен с международен път Е 79, в посока град Видин и свързва  градовете Бяла Слатина и Криводол с намиращите се в тази отсечка села. 

 

 

Проверката на обходния път на Враца ще се състои на 1,7 км от  кръгово кръстовище на км 6+331, пресичащо път II-15 Враца – Оряхово.

Стартът на рехабилитацията на ЛОТ47 ще бъде даден в гр. Криводол на ъгъла на ул. „Георги Димитров“ и „Освобождение“.

В 9.30 часа за журналистите е осигурен транспорт, който ще тръгне от сградата на Областната администрация на Враца в 9.50 ч.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване