04/18/14 10:02
(http://www.klassa.bg/)

Търсенето на малайзийския Боинг струва 100 млн. долара

 Издирването на изчезналия на 8 март малайзийски Боинг 777 е най-скъпата операция в историята на съвременната авиация, предаде АФП. Според специалист до момента операцията струва около 100 млн. долара, но колко пари ще бъдат похарчени в усилията не се знае.
Бонгът изчезна по време на полет от Куала Лумпур за Пекин. С 239 души на борда. Многобройните участници в издирването на останките му са убедени, че самолетът е паднал в океана южно от Австралия. Канбера, която описва претърсването на дълбините като "непознати за човечеството", не е давала оценка на стойността на операцията. Но Малайзия предупреждава, че разходите ще са "сериозни". "Когато търсим останките на дълбочина 4,5 км. не съществува военен, който има възможност да го направи", каза министъра на отбраната и транспорта Хишамудин Хусеин в четвъртък. Равикумар Мадаварам, експерт по авиацията във Frost & Sullivan Asia Pacific каза, че в основата на издирването на изчезналия самолет са Австралия, Малайзия и Китай, тъй като имали най-много свои съотечественици на борда. Тези страни харчат най-много средства и по мнението на Мадаварам досега са изразходвани 100 млн. долара /72 млн. евро
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване