04/19/14 09:23
(http://www.klassa.bg/)

Последните му думи са: "Свърши се"

След като Иисус Христос е разпнат, насъбралата се тълпа и римски войници започват да му се подиграват.

Единият от разпнатите с Иисус разбойници също го хули, заявявайки, че ако наистина е Месия е щял да ги спаси и себе си, и тях. Но другият разбойник укорява своя побратим, посочвайки му, че те двамата са наказани справедливо, този човек е невинен. И моли Спасителя да си спомни за него, когато се озове в Царството Небесно. Иисус му обещава, че още днес ще бъде с Него в рая.

На шестия час настъпва тъмнина по цялата Земя чак до деветия час: "А на деветия час Иисус извиква с висок глас: "Боже мой, Боже мой, защо си ме оставил?" Малко след това Иисус издъхва. Последните му думи са "Свърши се".

Храмовата завеса се раздира открай докрай. Сред народа настъпва смут, а римският стотник, командвал екзекуцията, прославя Иисус с думите: "Наистина този човек е бил праведник!"

Видният член на Синедриона Йосиф Ариматейски се възползва от всичко това и измолва тялото на Спасителя от Пилат Понтийски. След като получава разрешението, Йосиф Ариматейски купува нова плащеница и полага Сина Божи в собствената си гробница. Върху нея по неръкотворен начин се отпечатва цялото тяло на Иисус Христос.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване