04/20/14 21:33
(http://www.dnevnik.bg/)

Полша предлага на САЩ и НАТО да приеме американски войски на територията си


Полша е отправила предложение към САЩ и НАТО да приеме американски войски на своя територия във връзка със събитията в Украйна. За предложението съобщава полският външен министър Радослав Шикорски в публикувано в неделя интервю за вестник "Вашингтон пост", цитиран от ИТАР-ТАСС.

По думите на Шикорски той вече е обсъдил въпроса с държавния секретар на САЩ Джон Кери и върховния главнокомандващ обединените въоръжени сили на НАТО в Европа генерал Филип Брийдлав. "Смятаме, че след като изминаха 15 години от нашето членство в НАТО и в светлината на събитията в Украйна, този регион (Източна Европа) заслужава да му се предоставят гаранции (за сигурност)", заявява той.

Полският външен министър отбелязва, че под гаранции има предвид разполагане за постоянно войски на САЩ в източноевропейски страни, в това число в Полша. "Американска база и военна бригада има в Германия. Американски бази има във Великобритания, Испания, Италия, Турция. И само в Полша присъствието (на американски войски) е малко", казва министърът.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване