04/21/14 12:31
(http://www.klassa.bg/)

Българската, а не френската прокуратура трябва да разследва министър Иван Данов

 Българската, а не френската прокуратура трябва да разследва дали министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов е извършил документно престъпление във Франция. 

Името на арх. Данов се свързва с незаконно получаване на помощи за безработни във Франция, докато в същото време – няколко месеца – той е работил по специалността си у нас и нарочно заблуждавал френските власти.

„Българската прокуратура проучва данните, които ние изнесохме,

тъй като по българския закон документното престъпление е с давност 10 години и за да се стигне до получаването на тези помощи за безработица Иван Данов е подписвал декларации, че е безработен във Франция, живее там и си търси работа. 

В същото време той е живял тук и е работил по няколко архитектурни проекта, а също е преподавал и в Университета по архитектура“, каза пред Нова ТВ журналистът Атанас Чобанов от онлайн изданието „Биволъ“. 

Журналистът, който живее във Франция, беше в София, за да

бъде разпитан от прокуратурата във връзка с публикуваните данни за социалните помощи на Данов.

Чобанов подчерта, че министърът е пътувал до Франция и е подписвал документи, с които е удостоверявал, че е безработен, така че не може да се оправдава, че не е знаел дали е взимал помощи. 

Причината със случая да се заеме българската прокуратура, а не френската, е, че става дума за документно престъпление, извършено през 2004-2005 г. и

във Франция давността за подобен вид престъпление е само пет години, така че дело не може да има. 

Въпреки това, по думите на Чобанов, френските власти могат да поискат парите да бъдат върнати. 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване