04/24/14 08:48
(http://www.klassa.bg/)

Дончев: Членството в ЕС е най-важната тема преди вота

 Цялата жега по усвояване на европарите се прехвърля на общините. Това, че се прехвърля вината на правителството на ГЕРБ е някаква опорна точка всичко да се прехвърля на предишни правителства.

Това заяви кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Томислав Дончев пред БНТ. Той определи като опит да се удари най-важното звено в процеса – общините. Той отрече договори да са сключвани само с общини на ГЕРБ, всичко зависело от големината на селищните места. За един и същ дефект едната община е получила санкция от 5%, а друга от 25%, заяви Дончев и посочи, че в това също прозирала политическа пристрастност.

"Можеше още в началото на годината да се направи преглед на изпълнението на проектите и да се започне на чисто. Сега с тези санкции на места в някои общини ще трябва да спрат строително монтажните работи, да бъде спряно осветлението или да бъдат затворени детски градини. В момента драмата е между правителството и местните власти", каза Дончев.

"Южен поток" е тема, по която може да се говори до обяд. По начина, по който се случва в България, е в противоречие с европейската позиция. Южен поток ще присъства в предизборната дискусия, увери кандидатът за евродепутат. Ще направим такава кампания, че в предизборната надпревара да има идейни принципи, увери той. "Има редица европейски теми. Преди да се стигне до лявото и дясното в Европа първо трябва да се проведе разговор за членството ни в Европа - какво е нужно на Европа, какво е мястото на България. След това можем да говорим за националните политики.

На кабинета след изборите ще му е още по-трудно, защото ще има силен белег на недоверие към него, смята Дончев.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване